view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Emeritus hoogleraar en Erelid van Gezelschap Leeghwater, Prof. Latzko (93 jaar) overleden

Secretaris - Gezelschap Leeghwater11 mei 2017

Emeritus hoogleraar en Erelid van Gezelschap Leeghwater, Prof. Latzko (93 jaar) overleden
Afgelopen 4 mei overleed emeritus hoogleraar Dirk Latzko op 93-jarige leeftijd. Professor Latzko is in 1949 afgestudeerd aan de (toenmalige) Technische Hogeschool Delft en was van 1965 tot 1988 hoogleraar bij de afdeling Energievoorziening.

In memoriam prof.ir. D.G.H. Latzko
Professor Latzko was een zeer gewaardeerd professor die met zijn kennis, inzicht en ervaring een voortdurende bron van inspiratie was voor studenten en collega’s. Als hoogleraar werktuigbouwkunde, in het bijzonder van de constructie van kernreactoren, heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het vakgebied in Nederland. Professor Latzko is in 1972 erelid geworden van Gezelschap Leeghwater en heeft  de leden de afgelopen 45 jaar enthousiast geholpen en begeleid. Zij zijn hem dankbaar voor zijn jarenlange inzet.

De uitvaart vindt plaats op vrijdag 12 mei. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en andere nabestaanden.

VIRO
Sioux CCM

Realisatie: verenigingenweb