view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Leeghwaternieuws

Secretaris - Gezelschap Leeghwater03 juli 2017

Business Tour
Op donderdagochtend 18 mei vertrokken 25 derdejaars op de Business Tour. Op de tour zijn we op bezoek geweest bij Lely, Punch Power Train, AB Inbev, AME en Optiver. Een divers scala aan bedrijven waar je als Werktuigbouwkundige aan de slag kunt gaan. Elk bedrijf had een case voorbereid, waar de deelnemers op hun kennis en vaardigheden werden getest. Met interessante cases en een gezellig weekend in Brussel was het een zeer geslaagde reis. De foto’s zijn hier te vinden.

Commissie Bedank Uitje
Zonder commissieleden kan Gezelschap Leeghwater niet bestaan en daarom bedanken wij ieder jaar onze commissies op het Commissie Bedank Uitje. Dit keer zijn we in Scheveningen gaan Glow Midget Golfen waarna we samen zijn gaan dineren in Den Haag. Aansluitend zijn de meesten doorgegaan naar een leuke kroeg waar de avond werd afgesloten. De foto’s zijn hier te vinden.

Slagtandfeest
De IvooCo heeft op 29 mei hun tweede Slagtandfeest neergezet. Een drukbezochte Club Ciccionina zorgde voor veel gezelligheid. Er is laten zien dat Olifanten goed kunnen dansen en feesten. Een gezellige avond!

Campus Run
Ieder jaar organiseert de LoCo de Campus Run. Dit jaar een speciale editie, waarbij er dóór de faculteiten werd gerend. Dit trok veel deelnemers waardoor we een recordbedrag van meer dan 6000 euro hebben opgehaald voor stichting ‘Bewegen tegen kanker’. Een sportieve dag met een tintje gezelligheid naderhand, de commissie kan terugkijken op een fantastisch evenement. De foto’s zijn hier te vinden.

Weekend Rally
Een van de meest typerende activiteit die er jaarlijks georganiseerd wordt is de Weekend Rally. Dit jaar werden de rijvaardigheden en puzzelskills, van meer dan 100 deelnemers, getest in het mooie Sauerland. De prachtige Duitse wegen en het goede weer zorgden ervoor dat we heerlijk konden touren.

Algemene Leden Vergadering 4
Op 15 juni was alweer de vierde, en daarmee laatste, Algemene Leden Vergadering. Naast de installatie en decharge van een aantal commissies vond ook de acclamatie van het 150ste kandidaatsbestuur plaats.

Excursie Vekoma
Op vrijdag 16 juni is er een delegatie Werktuigbouwkunde studenten op bezoek geweest bij Vekoma in Limburg. Het bedrijf dat ooit begon in het produceren van landbouwwerktuigen is nu ’s Werelds grootste producent van achtbanen en andere thrillrides. Een indrukwekkend bedrijf waar menig kind van droomt om te kunnen gaan werken.  De foto’s zijn hier te vinden.

Ontwerpwedstrijd
Springende robots was het thema van de ontwerpwedstrijd op 21 juni. Omdat het dit jaar het 175 jarig bestaan van de TU Delft is, vond de uiteindelijke wedstrijddag plaats op de Markt. Met meer dan 70 teams en vele toeschouwers was het een perfect moment om het thema van het 150 jarig bestaan van Gezelschap Leeghwater bekend te maken: IGNITE YOUR FUTURE. Daarna konden de teams van start gaan. Met veel media aandacht en een heel aantal goed werkende robots was het een geslaagde dag. De foto’s zijn hier te vinden.

VIRO
Magnet.me
Talenture

Realisatie: verenigingenweb