Studiekeuze

De keuze voor je studie is erg lastig. Om de juiste keuze te maken raden we je aan om je goed te oriënteren. Er zijn veel vragen die je moet beantwoorden. Heb je bijvoorbeeld de juiste vooropleiding en voldoe je daarmee aan de juiste toelatingseisen? De optimale keuze maak je door eerst de open dagen te bezoeken, hierbij kun je de verschillende opleidingen aan de TU Delft goed vergelijken. Vervolgens is er de mogelijkheid om een dagje mee te lopen met een student, waarin je specifiek op één opleiding in kan gaan. Ben je nog steeds niet zeker van je keuze, bijvoorbeeld omdat je bang bent dat het te moeilijk is? Dan kun je ook online proefstuderen. Hierbij volg je een klein programma om de inhoud van de studie te ervaren.

Open dagen

Heb jij interesse in een de opleiding Werktuigbouwkunde en wil je weten wat deze opleiding inhoudt? Of twijfel je tussen twee opleidingen? Kom dan naar de open dagen. Deze open dagen zijn bedoeld voor scholieren uit 4, 5 en 6 vwo. Het is aan te raden voor je komt de website van de opleidingen te bekijken, zodat je goed voorbereid het programma bij de opleidingen kunt volgen. Voor de data en aanmeldingen verwijzen we je graag naar leeghwater.nl/opendag.

Meeloopdagen

Heb je een voorlichtingsdag bezocht en wil je nog meer weten over Werktuigbouwkunde en het leven daarnaast? Dat kan, want de studie Werktuigbouwkunde heeft meeloopdagen. Je loopt letterlijk een dagje mee met een student. Je volgt een college, doet mee aan een practicum, krijgt de faculteit te zien, eet in de kantine en bezoekt eventueel nog een studentenvereniging. Voor meer informatie en aanmeldingen kun je kijken op leeghwater.nl/meelopen.

Online proefstuderen

Zit je in vwo 6 en denk jij er serieus over om Werktuigbouwkunde te gaan studeren? Volg dan de mini-colleges van docent David Abbink over statica, dynamica en thermodynamica en proef hoe het is om Werktuigbouwstudent te zijn.

Het programma van online proefstuderen duurt 3 weken en je besteedt ongeveer 2 uur per week aan colleges en opdrachten. Je kunt zelf je tijd indelen. Daarnaast krijg je online begeleiding van een student aan wie je vragen kunt stellen. Je kunt op meer momenten in het jaar starten met online proefstuderen. Kijk voor de volgende startdatum en meer informatie op leeghwater.nl/proefstuderen.

Keuze gemaakt?

Ga je Werktuigbouwkunde doen? Gefeliciteerd! Maar nu wordt het tijd om een heleboel dingen te regelen, laten we beginnen met het aanmelden voor de studie, dit doe je vóór 1 mei. Het aanmeldproces kun je vinden via leeghwater.nl/aanmelden. Vervolgens is het tijd om je studiefinanciering te regelen dit doe je via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Alle relevante informatie vind je op leeghwater.nl/studiefinanciering. Overweeg je op kamers te gaan? Bekijk dan leeghwater.nl/kamer. De beste start van je studie beleef je met het Nuldejaarsweekend (NuCo) en de Ontvangstweek (OWee). Hierin leer je respectievelijk je studie en medestudenten en de stad Delft en het studentenleven kennen.

menu