Maak kennis met het huidige bestuur

Gezelschap Leeghwater wordt elk jaar geleid door een groep enthousiaste Werktuigbouwkundigen in het bestuur. Wie dit zijn voor het collegejaar 2022-2023 kun je hier vinden. Wij staan het gehele jaar klaar om je te helpen met alle problemen omtrent het onderwijs. Daarnaast proberen we met het Gezelschap een zo goed mogelijke praktische invulling op de studie te geven om de kennis van de Werktuigbouwers te verbreden en te verdiepen. Heb je dus nog goede ideeën of opmerkingen, schroom dan niet om even langs te lopen om dit met ons te delen onder het genot van een lekker kopje koffie.

Het 155ste bestuur

V.l.n.r. Anniek van der Veen, Kate Makkink, Rutger Hering, David Wolfrat, Guus de Bakker, Sarah Visser, Yesica van Binsbergen, Britte Leenards.

 • Guus de Bakker

  Voorzitter

  Hoi allemaal! Mijn naam is Mees Bartels en ik heb dit jaar de eervolle taak om de mooiste, oudste en leukste studievereniging van Nederland te leiden. Het weer opstarten na corona zal een flinke uitdaging zijn. Ik ga samen met mijn bestuur er alles aan doen dat dit zo soepel mogelijk verloopt, zodat we weer geweldige evenementen voor jullie neer kunnen zetten. Ik kom uit het kleine maar fijne Bergen waar ik er al snel achter kwam dat techniek mij interesseerde. Toen ik wat ouder werd kwam ik er achter dat Werktuigbouwkunde de studie voor mij was. Na een bezoek aan Eindhoven en Delft was voor mij de keuze snel gemaakt: Delft was de stad waar ik wilde gaan studeren. Zo gezegd zo gedaan zit ik nu in mijn vierde jaar hier in Delft. In mijn eerste jaar kwam ik er al snel achter dat Leeghwater mij onwijs veel kon bieden: de volledige arbeidsmarkt van dichtbij meemaken, mij nog verder verbreden binnen de studie en onwijs veel soft skills ontwikkelen zijn allemaal dingen die mij naar Leeghwater trokken. Maar het aller belangrijkste was wel de gezelligheid. Leeghwater is een enorm open vereniging en iedereen is welkom en heeft lol met elkaar. Zowel tijdens alle activiteiten als daarbuiten. 
  In mijn eerste jaar bij Leeghwater heb ik deel uit gemaakt van de Blauwdruk commissie, het festival van Leeghwater. Daarna heb ik BIT gedaan. Het coole aan BIT is dat je veel met andere studieverenigingen binnen Delft bezig bent, want je helpt bij het organiseren van De Delftse Bedrijvendagen; de grootste technische bedrijvenbeurs van Nederland. Ook ben ik bezig geweest met de Almanak. Het leuke hieraan is dat je erg betrokken bent bij de vereniging, omdat je het hele jaar moet vastleggen op een leuke en pakkende manier. Kom vooral naar de Dies week in december en haal er een op! 
  Dit jaar ga ik mij fulltime inzetten voor jullie, de studenten. Ik zal niet alleen het overzicht houden binnen de vereniging, maar ik zal ook verschillende commissies begeleiden om vette evenementen voor jullie neer te zetten. Je kan altijd bij mij terecht met vragen of ook als je gewoon even wilt kletsen!

 • David Wolfrat

  Secretaris

  Hallo allemaal! Mijn naam is David Wolfrat en ik zal dit jaar de Secretaris van Gezelschap Leeghwater zijn. Ik ben geboren in het mooie Hilversum. In 2018 ben ik hier in Delft terecht gekomen om Werktuigbouwkunde te gaan studeren.
  Al snel ben ik commissie gaan doen bij Gezelschap Leeghwater. Ik ben begonnen met de Excursie Commissie. De jaren erna heb ik Almanakredactie en de NuCo gedaan. Dit jaar zal ik mijn studie volledig aan de kant zetten en een jaar alles geven voor deze prachtige vereniging.
  Als Secretaris ben ik de eerste contactpersoon voor alle leden van Gezelschap Leeghwater. Hiernaast zal ik verantwoordelijk zijn voor de website en het archief beheren. Ook zal ik dit jaar de olifant van Leeghwater met mijn leven beschermen. Naast al deze bestuurstaken zal ik dit jaar drie commissies gaan QQ’en, namelijk: de Lustrumreis Commissie, Alumni Platform der Werktuigbouwkunde en de Cursus en Onderwijs Commissie.
  Als je ergens vragen over hebt over even gezellig wil komen kletsen kun je me altijd aanspreken op kantoor!

 • Sarah Visser

  Penningmeester

  Hey hallo, ik ben Sarah en heb dit jaar de eer gekregen om de geldzaken van onze mooie vereniging op orde te houden. Al voor ik begon aan mijn studie was ik enorm enthousiast over techniek. Mijn vader is loodgieter en al van jongs af aan heb ik hem geholpen bij projecten bij ons thuis. Toen ik uiteindelijk een keuze moest maken voor mijn studie was de praktijk daarom ook een belangrijk puntje. Vanuit deze eisen ben ik uiteindelijk bij de studie Werktuigbouwkunde uitgekomen. Al vanaf de 4e klas wist ik zeker dat ik dat zou gaan doen.
  Vanaf het begin van mijn studententijd ben ik enorm hyped geweest over onze vereniging en heb ik enorm veel commissies gedaan. In mijn eerste jaar ben ik gestart met de IvooCo. Gezellig tappen in het Lagerhuysch en olifantenborrels en slagtandfeesten organiseren. Daarna ben ik gelijk overgegaan naar de ViT en heb ik een prachtige kalender mogen maken. Verder heb ik daarna twee van de mooiste evenementen van Leeghwater mogen organiseren: het eerstejaarsweekend en de skireis. Ik hou er enorm van om mensen samen te brengen en daar zijn deze evenementen echt perfect voor.
  Dit jaar zal ik enorm mijn best doen om zo veel mogelijk mooie evenementen neer te zetten voor onze lieve leden. Samen met zowel mijn bestuursgenootjes als de commissies die ik mag QQ’en (de Rallycommissie en de Lustrumreis Commissie). Ik denk dat dit wel moet lukken met ons lustrum!
  Ik zie jullie graag verschijnen op ons kantoor voor een lekker koffietje of om lekker te soggen.

 • Rutger Hering

  Commissaris Onderwijs Bachelor

  Hi, ik ben Essan Boston-Mammah en ik heb dit jaar de eer gekregen om alle Bachelor Werktuigbouwkunde studenten te representeren op de faculteit. We komen uit een lange periode waar iedereen thuis heeft gestudeerd en gaan nu naar gedeeltelijke of hopelijk volledige opening van de faculteit, zodat fysiek onderwijs weer mogelijk wordt.
  Ik kom uit het prachtige Rotterdam waar ik er pas laat achter kwam dat ik iets technisch wilde doen. In de vijfde klas ben ik gaan oriënteren en kwam ik erachter dat Werktuigbouwkunde studie is die het best bij mij past. Dit komt onder andere doordat je bij Werktuigbouwkunde veel kanten van de techniek te zien krijgt. 
  In mijn eerste jaar kwam ik in aanraking met Gezelschap Leeghwater. Ik mocht toen samen met ongeveer twintig andere eerstejaars af en toe achter de bar van de faculteit, ’t Lagerhuysch, staan. Hier heb ik veel mensen en de vereniging leren kennen. Mede door de mensen die ik leerde kennen ben ik naar veel activiteiten gegaan. Na mijn eerste jaar heb ik nog een aantal andere dingen gedaan bij Leeghwater. Zo heb ik met zes anderen een sponsorloop (LoCo) over de campus georganiseerd. Ook heb ik een jaar lang Delft Career Platform gedaan, wat een heel vette ervaring was!
  Afgelopen jaar heb ik Alumni Platform Werktuigbouwkunde beheerd. Hier moest ik in contact komen met allerlei alumni die in verscheidene hoeken van de techniek zijn beland. 
  Dit jaar zal ik jullie zoveel mogelijk de student proberen te representeren en zal ik ook verschillen commissies begeleiden. Kom altijd gerust langs om vragen te stellen, zeker als onderwijsgerelateerd zijn. Of anders gewoon voor een lekker koffietje.

 • Yesica van Binsbergen

  Commissaris Onderwijs Master

  Hee allemaal! Mijn naam is Maartje. Ik ben geboren in Amsterdam en opgegroeid in Heemstede. Ik heb vanaf mijn eerste jaar commissies gedaan bij Leeghwater, zoals de Eerstejaars Opstart Commissie en daarna nog de Excursie Commissie. Mijn functie zal dit jaar de functie van Commissaris Onderwijs Master zijn en zorgen dat er weer plek is om op kantoor te chillen en koffie te drinken. Daarnaast zal ik de Stunt&Sport Commissie, Almanak Redactie, Dies Commissie, Gala Commissie en de Businees Tour Commissie gaan QQ’en. Naast dat ik bij Leeghwater actief ben, zit ik ook bij Virgiel. Als je vragen hebt of gewoon gezellig wil kletsen, kun je altijd langskomen!!

 • Kate Makkink

  Commissaris Carrière & Promotie

  Hoi allemaal, mijn is Sabine en ik ben 22 jaar geleden in Leiden geboren. Ten eerste, gefeliciteerd met de beste studiekeuze die je kan maken, je zult geen spijt hebben! Er zullen moeilijke momenten zijn (of misschien voor jou helemaal niet) maar Leeghwater is er voor jou om je te ondersteunen. Leeghwater is er ook om je buiten je studie te verbreden. Daarom organiseer ik De Delftse Bedrijvendagen. Hier kun je een kijkje nemen bij welk bedrijf je eventueel later zou willen werken. Naast De Delftse Bedrijvendagen zorg ik er ook voor dat alle promotie binnen de verenging op orde is. Creatief bezig zijn met je handen zoals schilderen maar ook ontwerpen is dan ook een passie van mij. Binnen Leeghwater heb ik zelf de Vrouwen In Techniek en de Lecture and Career Committee gedaan en dit jaar QQ ik de Rally, de Schakel Commissie en de Media Commissie. Kom langs op kantoor voor een kopje koffie of thee! Iedereen is van harte welkom.

 • Britte Leenards

  Commissaris Externe Betrekkingen

  Heee, ik ben Sep en ik vervul dit jaar de functie Commissaris Externe Betrekkingen bij Gezelschap Leeghwater. Na een korte omweg ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij de mooiste studie die er is. Oorspronkelijk kom ik uit Haarlem, maar wist al lange tijd dat ik mijn studie in Delft zou gaan doen. Eenmaal bij de studie Werktuigbouwkunde aangekomen is mijn voorliefde voor klussen aan brommers groot geworden: je zal mij vast eens door Delft zien rijden op een Tomos.
  Toen ik begon met Werktuigbouwkunde, ben ik vrijwel gelijk begonnen met de Slurf Redactie, het tijdschrift van Leeghwater, waar ik een ontzettend leuke tijd heb gehad. Daarna ben ik de Nuldejaarsweekend Commissie gaan doen, waar ik samen met Niels een dubbele taak, zowel NuCo als EPPO, had. Dit jaar QQ ik de IvooCo en Blauwdruk, waar wij na de Corona pandemie, weer ontzettend mooie activiteiten neer gaan zetten. Ook zal ik bij de Raad van Toezicht van Delft Career Platform de functie Secretaris vervullen. Als je een bijbaan of stage zoekt kan je altijd daar terecht. Dit jaar zal ik als enthousiaste Extern veel met bedrijven praten maar ben ook beschikbaar om even lekker te babbelen. Dus kom gezellig langs bij mij op kantoor!

 • Anniek van der Veen

  Commissaris Lustrum

  Hi! Ik ben Anniek van der Veen en ik ben geboren en opgegroeid in Den Haag. Ik heb erg lang gedacht ik Diergeneeskunde wilde studeren, maar vlak voor het keuzemoment toch bedacht dat ik de techniek te interessant vond. Al snel wist ik dat het dan Delft moest worden en iets later heb ik de keuze voor Werktuigbouwkunde gemaakt.
  In mijn eerste jaar wilde ik graag meer doen dan alleen studeren, daarom ben ik commissie gaan bij Gezelschap Leeghwater, de Cursus- en Onderwijscommissie. Dit was niet alleen een leerzame, maar ook een erg gezellige ervaring. Verder heb ik binnen Leeghwater de Rally georganiseerd samen met zes andere, wat ook een vette ervaring was!
  Dit collegejaar heb ik, als commissaris Lustrum, de bijzondere taak om een onvergetelijk 31e Lustrum van Gezelschap Leeghwater neer te zetten. In een lustrumjaar zijn er veel extra activiteiten, dus kom vooral een keer meedoen! Ook is iedereen van harte welkom om met mij te komen kletsen op kantoor, over leuke ideeën voor het lustrum of over van alles en nog wat.

menu