Maak kennis met het huidige bestuur

Gezelschap Leeghwater wordt elk jaar geleid door een groep enthousiaste Werktuigbouwkundigen in het bestuur. Wie dit zijn voor het collegejaar 2023-2024 kun je hier vinden. Wij staan het gehele jaar klaar om je te helpen met alle problemen omtrent het onderwijs. Daarnaast proberen we met het Gezelschap een zo goed mogelijke praktische invulling op de studie te geven om de kennis van de Werktuigbouwers te verbreden en te verdiepen. Heb je dus nog goede ideeën of opmerkingen, schroom dan niet om even langs te lopen om dit met ons te delen onder het genot van een lekker kopje koffie.

Het 156ste bestuur

V.l.n.r. Daphne Feberwee, Lynn van der Hammen, Gijs Begthel, Bas de Vries, Friso Kroes, Stijn Wildschut, Max Leenstra.

 • Bas de Vries

  Voorzitter

  Hallolifant! Aangenaam, ik ben Bas de Vries en dit jaar mag ik de eervolle taak van voorzitter van Gezelschap Leeghwater vervullen. Samen met mijn 6 medebestuurders zullen wij in de voetsporen treden van het 155ste bestuur en zullen wij het 156ste bestuur van de oudste, mooiste en leukste studievereniging van Nederland vormen! 

  Klein beetje over mezelf. Ik ben in 2002 in Noordwijk geboren. In dit mooie badplaatsje ben ik ook opgegroeid en heb ik heel mijn leven gewoond totdat ik naar Delft verhuisde. Vroeger vond ik het heel leuk om dingen uit elkaar te halen en te kijken hoe het werkte, in elkaar zetten dat ging dan vaak weer wat minder. Door de mooiste studie werktuigbouwkunde te gaan doen wilde ik maken van dingen leren. Sporten was iets waar ik me toen veel mee bezig hield, van hockeyen tot naar de sportschool gaan. 

  Inmiddels ben ik begonnen aan mijn vierde jaar in Delft. Mijn bachelor moet ik nog de laatste vakken afronden en dan kan ik aan mijn master beginnen. Voordat ik mijn bachelor zou afronden wilde ik eerst iets terug doen voor de vereniging waar ik veel om geef.

  Mijn eerste commissie ervaring heb ik opgedaan bij de Dies commissie. Hierbij hebben we als commissie de lustrumweek neergezet met daarin een feest, receptie, chillplek, excursie, dag en avond activiteit! Daarbij hebben we een actiefleden-weekend georganiseerd, wat ook zeer geslaagd was! Dit was voor mij een super leuke en leerzame tijd waarin ik veel mensen heb leren kennen en veel heb kunnen doen, wat ik anders nooit had gedaan.

  Na de Dies commissie, vond ik het tijd voor een wat meer carrière gerichte commissie (eigenlijk een bestuur): Het Alumni Platform Werktuigbouwkundige Delft (APWD). Hier heb ik met mijn vier medebestuurders het contact met alumni onderhouden en de toekomst visie van het platform uitgedacht.

  Dit jaar zal ik mij fulltime inzetten voor onze leden, de leden van Gezelschap Leeghwater. Als voorzitter zal mijn taak neerkomen op het overzicht houden. Daarnaast zal ik ook verschillende commissies begeleiden en zo samen de gaafste en leukste evenementen neerzetten!

  Kom vooral gewoon langs op kantoor om even te babbelen of om een potje tafelvoetbal te spelen! Spreek me vooral gewoon aan. Tot snel op kantoor of op een evenement! 

 • Gijs Begthel

  Secretaris

  HallOlifant, mijn naam is Gijs Begthel en ik ben de 156ste Secretaris van het Gezelschap Leeghwater. Ik kom oorspronkelijk uit Rijswijk en ben sinds kort neergestreken in Delft. Dit komt omdat ik sinds 2021 Werktuigbouwkunde studeer aan de TU Delft.

  In mijn eerste jaar ben ik meteen commissie gaan doen, COCo, oftewel de Cursus en Onderwijs Commissie. Daarna ben ik begonnen met de 155ste Almanak schrijven, die tijdens de Dies gepresenteerd zal worden. Dit jaar zal ik mijn studie volledig aan de kant zetten en een jaar alles geven voor deze prachtige vereniging.

  Als Secretaris ben ik de eerste contactpersoon voor alle leden van Gezelschap Leeghwater. Hiernaast zal ik verantwoordelijk zijn voor de website en het archief beheren. Ook zal ik dit jaar de Olifant van Leeghwater met mijn leven beschermen. Naast al deze Bestuurstaken zal ik dit jaar drie commissies gaan QQ’en, namelijk: de Eerstejaars Opstart Commissie, Alumni Platform der Werktuigbouwkunde en de Nuldejaarsweekend Commissie.

  Als je ergens vragen over hebt of even gezellig wil komen kletsen kun je me altijd aanspreken op kantoor!

 • Friso Kroes

  Penningmeester

  Hallo daar!

  Mijn naam is Friso en ik heb dit jaar de eer gekregen om de financieel gerelateerde zaken van onze mooie vereniging te overzien.

  Ik ben in 2021 begonnen met de studie werktuigbouwkunde, een keuze gevoed door mijn passie voor techniek. Deze interesse in techniek zat er bij mij van kinds af aan al in, toen ik op drie jarige leeftijd gefascineerd uren naar de wasmachine van mijn ouders stond te kijken. Naast het aftrappen van mijn studie ben ik dat jaar ook commissie gaan doen bij Leeghwater. Samen met mijn redactie genoten hebben wij een prachtige almanak mogen maken en veel leuke avonden beleefd. Het jaar daarna heb ik de Excursie commissie gedaan en een geweldige buitenlandreis en vette excursies georganiseerd. Ook heb ik dat jaar mij bezig gehouden met de acquisitie commissie van DCP.  Samen met vijf anderen van elk een andere studievereniging hebben wij tal van bedrijven gebeld om te zorgen dat studenten van de Tu Delft de gaafste vacatures op ons platform konden vinden.

  Ik kijk er dit jaar erg naar uit om mij in te zetten voor onze leden en gave evenementen neer te zetten zoals de campus run met de de LoCo (sponsorloop commissie) die ik dit jaar mag gaan QQ’en.

  Kom vooral langs op kantoor als je even wilt soggen, bankhangen of een lekker koffietje wil drinken, ik zie je graag tegemoet.

 • Lynn van der Hammen

  Commissaris Onderwijs Bachelor

  Hallo allemaal! Ik ben Lynn van der Hammen, 22 jaar oud en momenteel in mijn vierde studiejaar. Oorspronkelijk kom ik uit Dordrecht, maar inmiddels ben ik een beetje verliefd geworden op Delft.

  Tijdens mijn middelbare schooltijd vond ik eigenlijk alles wel interessant, wat het maken van een studiekeuze behoorlijk uitdagend maakte. Ik heb lang getwijfeld tussen geneeskunde en econometrie, maar uiteindelijk wilde ik iets vinden waarin ik mijn creativiteit kon combineren met mijn passie voor wiskunde en waarmee ik anderen kon helpen. Biomedical engineering, een van de masterrichtingen binnen werktuigbouwkunde aan de TU Delft, trok mijn aandacht. Dit is wat ik wilde gaan doen!

  Nu terugkijkend, realiseer ik me dat ik misschien altijd al een echte "WB-liefhebber" was. Als kind was ik altijd bezig met LEGO, had ik verschillende bestuurbare auto's en beschouwde ik rekenen zelfs als mijn hobby (ja, echt! Dit staat in vriendenboekjes).

  Mijn eerste jaar begon midden in de coronacrisis, wat betekende dat veel activiteiten niet konden doorgaan. Hierdoor werd ik pas echt actief binnen Leeghwater in mijn tweede jaar, waarbij ik hielp bij de organisatie van het Blauwdruk festival.
  Daarna kreeg ik de kans om een half jaar in Lissabon door te brengen, wat absoluut een van de hoogtepunten van mijn bachelor was. Hier heb ik ontzettend veel plezier gehad en enorm veel geleerd. Terug in Delft wilde ik graag wat werkervaring opdoen tussen mijn bachelor- en masteropleiding. Het bestuursleven kwam op mijn pad en bleek precies de uitdaging te zijn die ik zocht!

  Samen met deze geweldige groep mensen kijk ik er enorm naar uit om me dit jaar in te zetten voor onze prachtige vereniging. Mijn voornaamste focus ligt dit jaar op het bachelor onderwijs binnen  werktuigbouwkunde. Ik ben ontzettend gemotiveerd om zoveel mogelijk bachelor studenten te ondersteunen en te helpen groeien.

  Kom vooral langs op kantoor om samen een koffie te drinken, te klagen, snickers weg te werken en hopelijk veel te lachen.

 • Stijn Wildschut

  Commissaris Onderwijs Master

  Hoi allemaal! Ik ben Stijn Wildschut en dit jaar mag ik mij gaan inzetten voor het onderwijs met een focus op alle master studenten van werktuigbouwkunde. Hier kijk ik natuurlijk hartstikke naar uit en het zal een geweldig jaar worden. Ik zie veel van jullie vast nog op het kantoor, maar het is ook wel leuk als jullie dan iets meer over mij weten.

  Ik kom uit het mooie Middelburg gelegen in het prachtige Zeeland. Vanaf vroegs af aan wou ik uitvinder worden, helaas leer je met de tijd dat het niet echt een bestaand beroep is, gelukkig kwam ik toen achter de studie werktuigbouwkunde waar ik die kleine jongens droom toch waar kon laten worden! Hierom heb ik toen ik 18 werdt besloten het pittoreske Zeeland te verlaten en naar Delft te gaan om de mooiste studie ooit te volgen.

  Voor mij begon deze achtbaan met het EJW van Leeghwater. Ondanks dat deze vanwege corona omstandigheden er anders uitzag dan normaal heb ik hier snel mensen leren kenen en werdt ik in contact gebracht met wat Gezelschap Leeghwater te bieden heeft. Het besluit om toen een commissie te doen was daarom ook snel gemaakt, De BaCo was de eerste commissie die ik gedaan heb. De vrienden die ik in die commissie gemaakt heb zie ik nog dagelijks en één daarvan, Daphne, gaat nu samen met mij dit jaar op kantoor doorbrengen.  Doordat de ervaring van die commissie zo leuk was besloot ik door te gaan en heb ik Lagerhuysch beheer en de NuCo ook mogen doen. Waar ik bij het Lagerhuysch ook een ander bestuurslid heb leren kennen, namelijk Max.

  Nu mag ik dit jaar nog een droom waarmaken, bestuur van dit mooie gezelschap. Naast taken van mijn functie zal ik ook de Rally, BTC en Slurf redactie QQ’en en een functie binnen de FSR vervullen. Ik kijk uit naar alles wat dit jaar mij gaat bieden maar ook wat ik aan jullie, de studenten, kan bieden. Kom dus zeker langs het kantoor om even te soggen of een koffietje te doen!

 • Daphne Feberwee

  Commissaris Carrière & Promotie

  Hoi allemaal! Mijn naam is Daphne en ik ben opgegroeid in Deventer. In mijn vrije tijd zeil ik graag en houd ik ervan om creatief bezig te zijn.

  Ik ben in mijn eerste jaar gelijk begonnen met een commissie bij Leeghwater, de Battle Commissie! Halverwege het jaar vond ik dat er nog wel een commissie bij kon, dus ben ik bij de Vrouwen in Techniek gegaan. Deze twee commissies waren enorm leerzaam en gezellig. 

  Nu als 4de jaars student ben ik klaar met mijn bachelor en wil ik mijn studententijd nog even verlengen met een leerzaam en leuk jaar. Ik vervul dit jaar de commissaris Carrière en Promotie en focus op de promotie van Leeghwater, dus hopelijk zie je Leeghwater vaak genoeg op je tijdlijn! Naast deze taak zal ik ook de StuCo, Blauwdruk en MediaCo QQ’en, organiseer ik de Familiedagen en help ik bij de Ontwerpwedstrijd. Naast Gezelschap Leeghwater activiteiten zal ik ook bezig zijn met de Delft Career Days organiseren met 4 andere studieverenigingen. Hier zal ik als secretaris druk bezig zijn met iedereen mailen en bellen. Meld je in januari aan en leer waar je als aankomend werktuigbouwkundige kan gaan werken!

 • Max Leenstra

  Commissaris Externe Betrekkingen

  Hallo

  Mijn naam is Max Leenstra en ik zal dit jaar de functie Commissaris Externe Betrekkingen bekleden. Geboren en getogen in het mooie Den Bosch heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt voor Delft en om hier Werktuigbouwkunde te gaan studeren. Dit is allemaal van start gegaan in 2019 en de bachelor is nu bijna binnen, eerst nog even een bestuursjaar er doorheen knallen.

  Misschien denk je nu: huh? Heb je niet wat meer dingen gedaan bij Leeghwater voordat je aan het bestuur bent begonnen. Aber natürlich! In 2022 heb ik samen met 4 andere gasten beheer van ’t Lagerhuysch, onze prachtige faculteitsbar, gedaan. Hier hebben we samen elke week een WoBo neergezet. Hiernaast hebben we nog verschillende prachtige feesten gedraaid. Na mijn jaartje beheer ben ik de BTC gaan doen. Dit is een commissie welke meer gericht is op ouderejaars studenten om verbintenis tussen bedrijven en studenten te brengen. Naast de functie CEB bij Leeghwater ga ik ook de functie secretaris bij de Raad van Toezicht van DCP bekleden.

  Mocht je na deze korte introductie nog verdere vragen hebben over wat dan ook, kom vooral lekker langs op kantoor om erover te kletsen. Dit was mijn spreekbeurt. Groetjes!

menu