Maak kennis met het huidige bestuur

Gezelschap Leeghwater wordt elk jaar geleid door een groep enthousiaste Werktuigbouwkundigen in het bestuur. Wie dit zijn voor het collegejaar 2022-2023 kun je hier vinden. Wij staan het gehele jaar klaar om je te helpen met alle problemen omtrent het onderwijs. Daarnaast proberen we met het Gezelschap een zo goed mogelijke praktische invulling op de studie te geven om de kennis van de Werktuigbouwers te verbreden en te verdiepen. Heb je dus nog goede ideeën of opmerkingen, schroom dan niet om even langs te lopen om dit met ons te delen onder het genot van een lekker kopje koffie.

Het 155ste bestuur

V.l.n.r. Anniek van der Veen, Kate Makkink, Rutger Hering, David Wolfrat, Guus de Bakker, Sarah Visser, Yesica van Binsbergen, Britte Leenards.

 • Guus de Bakker

  Voorzitter

  Hallolifant! Ik ben Guus de Bakker en ik heb dit jaar de eer om in de voetsporen van mijn 154 voorgangers te treden. Samen met mijn zeven mede bestuurders zullen wij de mooiste, oudste en leukste studievereniging van Nederland door alweer haar 31ste lustrum leiden.

  Ik ben alweer 22 jaar geleden geboren in het oude centrum van Rijswijk. Hier ben ik ook opgegroeid en tijdens deze tijd maakte ik vaak de grootste ballenbanen met K’nex. Ook sporten deed ik graag. Zo heb ik niet onverdienstelijk geturnd en schoongesprongen.

  Inmiddels ben ik begonnen aan mijn vijfde jaar in Delft.  Mijn bachelor is afgerond en ook het eerste jaar van mijn master zit er al op. Maar voordat ik wilde beginnen met afstuderen, wilde ik eerst nog iets terug doen voor de vereniging die mij zoveel heeft gegeven.

  Mijn eerste commissie ervaring heb ik opgedaan bij de Stunt en Sport Commissie. Met een klein groepje heren organiseerden wij de gekste activiteiten en hielpen andere commissies waar mogelijk. Het jaar erna was het tijd voor de Rally Commissie. Dit was het jaar dat Corona toesloeg en wij één van de meest sociale activiteiten van het gezelschap een ander jasje moesten geven.

  Na mijn twee jaar Leeghwater wilde ik de wereld buiten de werktuigbouwkunde bubbel ontdekken. In dat jaar heb ik de Clean Tech Challenge georganiseerd bij YES!Delft Students. Hier hielpen wij 50 studenten om binnen 10 weken hun eigen duurzame startup op te zetten. Aan het eind van deze 10 weken streden de teams in de door ons georganiseerde landelijke finale van de Clean Tech Challenge. De winnende teams mochten deelnemen aan de wereldfinale in London.

  Tot slot ben ik vorig jaar gestart aan mijn dubbele master Robotics en Biomedical Engineering. Ook heb ik dat jaar plaats genomen binnen het bestuur van het Alumni Platform der Werktuigbouwkunde Delft.

  Dit jaar zal ik mij fulltime inzetten voor de studenten. Ik zal niet alleen het overzicht houden binnen de vereniging, maar ik zal ook verschillende commissies begeleiden zodat wij met z’n allen de gaafste en ludiekste evenementen kunnen neerzetten. Kom vooral langs om lekker te kletsen of als je ingemaakt wil worden met een potje tafelvoetbal ;)

 • David Wolfrat

  Secretaris

  Hallo allemaal! Mijn naam is David Wolfrat en ik zal dit jaar de Secretaris van Gezelschap Leeghwater zijn. Ik ben geboren in het mooie Hilversum. In 2018 ben ik hier in Delft terecht gekomen om Werktuigbouwkunde te gaan studeren.
  Al snel ben ik commissie gaan doen bij Gezelschap Leeghwater. Ik ben begonnen met de Excursie Commissie. De jaren erna heb ik Almanakredactie en de NuCo gedaan. Dit jaar zal ik mijn studie volledig aan de kant zetten en een jaar alles geven voor deze prachtige vereniging.
  Als Secretaris ben ik de eerste contactpersoon voor alle leden van Gezelschap Leeghwater. Hiernaast zal ik verantwoordelijk zijn voor de website en het archief beheren. Ook zal ik dit jaar de olifant van Leeghwater met mijn leven beschermen. Naast al deze bestuurstaken zal ik dit jaar drie commissies gaan QQ’en, namelijk: de Lustrumreis Commissie, Alumni Platform der Werktuigbouwkunde en de Cursus en Onderwijs Commissie.
  Als je ergens vragen over hebt of even gezellig wil komen kletsen kun je me altijd aanspreken op kantoor!

 • Sarah Visser

  Penningmeester

  Hey hallo, ik ben Sarah en heb dit jaar de eer gekregen om de geldzaken van onze mooie vereniging op orde te houden. Al voor ik begon aan mijn studie was ik enorm enthousiast over techniek. Mijn vader is loodgieter en al van jongs af aan heb ik hem geholpen bij projecten bij ons thuis. Toen ik uiteindelijk een keuze moest maken voor mijn studie was de praktijk daarom ook een belangrijk puntje. Vanuit deze eisen ben ik uiteindelijk bij de studie Werktuigbouwkunde uitgekomen. Al vanaf de 4e klas wist ik zeker dat ik dat zou gaan doen.
  Vanaf het begin van mijn studententijd ben ik enorm hyped geweest over onze vereniging en heb ik enorm veel commissies gedaan. In mijn eerste jaar ben ik gestart met de IvooCo. Gezellig tappen in het Lagerhuysch en olifantenborrels en slagtandfeesten organiseren. Daarna ben ik gelijk overgegaan naar de ViT en heb ik een prachtige kalender mogen maken. Verder heb ik daarna twee van de mooiste evenementen van Leeghwater mogen organiseren: het eerstejaarsweekend en de skireis. Ik hou er enorm van om mensen samen te brengen en daar zijn deze evenementen echt perfect voor.
  Dit jaar zal ik enorm mijn best doen om zo veel mogelijk mooie evenementen neer te zetten voor onze lieve leden. Samen met zowel mijn bestuursgenootjes als de commissies die ik mag QQ’en (de Rallycommissie en de Lustrumreis Commissie). Ik denk dat dit wel moet lukken met ons lustrum!
  Ik zie jullie graag verschijnen op ons kantoor voor een lekker koffietje of om lekker te soggen.

 • Rutger Hering

  Commissaris Onderwijs Bachelor

  Hallo!  Ik ben Rutger Hering en ik ga me dit jaar voor alle Bachelor Werktuigbouwkunde inzetten. Ik kijk er naar uit om iedereen te helpen en zal me hier ook volledig voor inzetten. Dit jaar is het onderwijs weer zoals vanouds begonnen met fysieke colleges en projectgroep meetings. 

  Ik kom uit Amsterdam en ben hier samen met mijn 4 broers opgegroeid. Ik wist eigenlijk altijd dat ik een technische studie wilde gaan doen en had snel besloten dat dit Werktuigbouwkunde aan de TU Delft zou zijn. Wel had ik besloten dat ik niet meteen wilde gaan studeren na de middelbare en heb toen een tussenjaar genomen. Ik ben in mijn tussenjaar gaan werken en ben uiteindelijk op een fietsvakantie gegaan. In deze fietsvakantie ben ik naar Noorwegen gegaan en heb toen in Noorwegen veel bergen beklommen. Ook heb ik enorm genoten van de vrijheid en de prachtige natuur tijdens de rit naar Noorwegen en vooral in het land zelf. 

  Toen ik begon met Werktuigbouwkunde kende ik helemaal niemand die naar Delft zou gaan en had ik toen besloten om met de OWEE en de EJW mee te doen. Hier ben ik in een enorm leuke OWEE groep beland en heb tijdens de EJW veel leuke mensen leren kennen, waaronder mijn mentoren. Door deze mentoren ben ik begonnen met commissie doen bij Gezelschap Leeghwater en ben ik ook bij een roeivereniging beland. Mijn eerste commissie was de IvooCo oftewel de tapcommissie in het ‘t Lagerhuysch. Hier heb ik ook nu mijn medebestuurders Britte en Sarah leren kennen. Na de IvooCo heb ik de Dies en de LoCo gedaan. In mijn 3de jaar ben ik gestart met t’ Lagerhuysch beheer en hiernaast ook de NuCo tegelijkertijd. Van alle commissies en beheer dat ik in de afgelopen jaren heb gedaan, heb ik enorm veel geleerd en geweldige tijden gehad. 

  Ik kijk er heel erg naar uit om me in te zetten voor de studenten en ook iedereen te helpen met hun problemen. Ik sta altijd open voor feedback en natuurlijk ook voor jullie vragen! 

 • Yesica van Binsbergen

  Commissaris Onderwijs Master

  Hoihoi! Mijn naam is Yesica van Binsbergen en ik ben geboren en opgegroeid in Mallorca, Spanje. Na 18 jaar ben ik naar Nederland verhuisd om de mooiste studie die er bestaat te volgen. Tijdens het eerstejaarsweekend ben ik in aanraking gekomen met Gezelschap Leeghwater, ik zag daar een groep studenten lopen met echt enorme camera’s, en hoorde dat ik daar ook deel van kon uitmaken. Ik had interesse getoond en kon toen gelijk de Media Commissie gaan doen in mijn eerste jaar. Het jaar erna kon ik deze foto kennis toepassen bij het maken van de kalender van de Vrouwen in Techniek Commissie. Ook ben ik bezig met de Almanak, daar heb ik meer te weten gekregen over hoe Leeghwater in elkaar zit en wat het allemaal te bieden heeft. Dit jaar zal ik de functie van Commissaris Onderwijs Master vervullen en de Schakel Commissie, de Slurf Redactie, Business Tour Commissie en de IvoCo QQen.

  Je kunt altijd bij mij langs als je even wilt soggen of een koffietje wilt doen!

 • Kate Makkink

  Commissaris Carrière & Promotie

  Hoi allemaal! Mijn naam is Kate en ik ben opgegroeid in Haarlem. Ik ben in mijn eerste jaar gelijk begonnen met een commissie bij Leeghwater, met de Ivooco de tapcommissie! Halverwege het jaar vond ik dat ik nog een commissie erbij kon doen, zo ben ik bij de ViT gekomen. Nu als 5de jaars student heb ik in totaal 5 commissies gedaan, namelijk ook de LoCo, Rally en APWD. En zal ik nu als commissaris Carrière en Promotie focussen op de promo van Leeghwater, om dit een onvergetelijke lustrum jaar te maken, dus houd de insta goed in de gaten! Naast deze taken zal ik ook de ViT, Blauwdruk en MediaCo QQ’en. Dit is ook niet alles, naast Gezelschap Leeghwater activiteiten zal ik ook bezig zijn met De Delfte Bedrijvendagen te organiseren. Hier zal ik als secretaris druk bezig zijn met iedereen mailen. Kom een kijkje nemen vind een bedrijf waar jij wilt komen werken!

 • Britte Leenards

  Commissaris Externe Betrekkingen

  Hee iedereen, ik ben Britte en aankomend jaar zal ik de functie Commissaris Externe Betrekkingen vervullen. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, maar na 17 jaar was het toch tijd om Amsterdam te verlaten. Werktuigbouwkunde in Delft is uiteindelijk de keuze geworden na lang twijfelen over alle studierichtingen. Gelukkig is deze keuze zeker bevallen, ik heb de afgelopen drie jaar met plezier gestudeerd. Naast het studeren ben ik ook actief geworden bij Leeghwater en heb ik allerlei commissies gedaan. 

  Ik kijk uit naar een jaar vol te gekke lustrum activiteiten en veel mooie samenwerkingen met bedrijven uit de technische sector. Naast mijn jaar bij Leeghwater zal ik ook nog de functie Secretaris vervullen in de Raad van Toezicht van Delft Career Platform.

  Spreek mij aankomend jaar vooral aan op kantoor om gezellig te babbelen. Daarnaast kan je mij altijd bellen, mailen of appen voor vragen of andere dingen.

 • Anniek van der Veen

  Commissaris Lustrum

  Hi! Ik ben Anniek van der Veen en ik ben geboren en opgegroeid in Den Haag. Ik heb erg lang gedacht dat ik diergeneeskunde wilde studeren, maar vlak voor het keuzemoment heb ik toch bedacht dat ik de techniek te interessant vond. Al snel wist ik dat het dan Delft moest worden en iets later heb ik de keuze voor Werktuigbouwkunde gemaakt.
  In mijn eerste jaar wilde ik graag meer doen dan alleen studeren, daarom ben ik commissie gaan doen bij Gezelschap Leeghwater, de Cursus- en Onderwijscommissie. Dit was niet alleen een leerzame, maar ook een erg gezellige ervaring. Verder heb ik binnen Leeghwater de Rally georganiseerd samen met zes anderen, wat ook een vette ervaring was!
  Dit collegejaar heb ik, als commissaris Lustrum, de bijzondere taak om een onvergetelijk 31e Lustrum van Gezelschap Leeghwater neer te zetten. In een lustrumjaar zijn er veel extra activiteiten, dus kom vooral een keer meedoen! Ook is iedereen van harte welkom om met mij te komen kletsen op kantoor, over leuke ideeën voor het lustrum of over van alles en nog wat.

menu