Leeghwaternieuws 31 augustus

31-08-2018

NuCo
Tijdens de 26e editie van het eerstejaarsweekend hebben honderden aankomend eerstejaars studenten een weekend lang met elkaar gekampeerd, spellen gespeeld, gefeest en elkaar natuurlijk intensief leren kennen. Gekleed in rode overals hebben zij dit weekend alles over Werktuigbouwkunde in Delft en Gezelschap Leeghwater geleerd. Zij zullen komende maandag met hun studie van start gaan en wij wensen iedereen veel succes!

Lagerhuysch OWee borrel
Na de jaarlijkse cantus tijdens de OWee rolden veel komend eerstejaars Werktuigbouwkunde studenten direct door naar de woensdag borrel in 't Lagerhuysch. Genietend van hun pizza's spraken de studenten wederom met hun vrienden die ze op het Nuldejaarsweekend hebben leren kennen. 

Buitenlandreis
’s Morgens vroeg om half 7 stond een groep van 32 studenten met slaperige oogjes bepakt voor de bus. Klaar om een week lang verschillende bedrijven en steden te bezoeken. De reis begon bij Prodrive, die als paradepaardje een lift aan het bouwen is die zonder kabel werkt. De dag erop werden rond Stuttgard twee bedrijven bezocht: Elements, dat zicht richt op materialen testen, en Airbus Space & Defense, waar we vooral de voortstuwingenmotoren van verschillende raketten hebben bekeken. Vrijdag werd MAN trucks bezocht en kregen we een rondleiding door de fabriek waar de trucks bijna volledig nog door mankracht in elkaar gezet werden. Het weekend werd doorgebracht in het mooie Wenen. Maandag werd ABInBev in Praag bezocht. Hier kregen we twee interactieve cases waaraan enthousiast werd deelgenomen door de deelnemers. Dinsdag werd het laatste bedrijf bezocht in Nederland. GEA, waarvan deze afdeling zich vooral richtte op het maken van machines die lolly’s maakte met een snelheid van 2500 per minuut. Helaas was hierna de reis voorbij en arriveerde de bus weer bij de Aula na een geslaagde en vermoeiende week.

Beste docent verkiezing
Om ook onze docenten eens in het zonnetje te zetten, wordt jaarlijks de Docent van het Jaar verzieking gehouden. Je kunt stemmen op je favoriete docent door de enquête in te vullen die je kunt vinden in je mail. Voor elk studiejaar zal en winnaar gekozen worden en de prijs wordt uitegereikt tijdens de eerstejaars ontwerpwedstrijd. Laat dus weten wie jouw Docent van het Jaar is: stemmen kost niet meer dan een minuut!

Partners

menu