Leeghwaternieuws 19 oktober

19-10-2018
Dagrally 2018

Vroeg in de ochtend op 13 oktober was het weer zover: de jaarlijkse Dagrally ging van start. De ruim 15 auto’s vol met gezellige Olifanten, immer lauwe Schulties en met een prachtig routeboek reden de weg op. Klaar voor een dag routes uitvogelen en scheuren over een paar van de mooiste Hollandse wegen. Na de blinde lijn te hebben gevolgd, kwamen de deelnemers uit bij het puntje van een dijk vlak bij de stormvloedkering, waar genoten kon worden van het prachtige uitzicht. De routes vervolgden zich door het pittoreske Brielle en Poortugaal om uiteindelijk te eindigen bij de Kuip. De hele dag is afgesloten met een heerlijk etentje bij Cafe de V onder genot van een aantal biertjes.


Excursie Thales

Net na zonsopkomst verzamelde zich een groep enthousiaste excursiegangers voor de eerste excursie van het jaar. Na drie hele uren in de bus te hebben gezeten en heel Nederland doorkruist te hebben, kwamen wij aan bij Thales. Een van de grootste radarproducenten ter wereld. Een hele dag werden wij rondgeleid en verteld over alle mogelijkheden die radarsystemen te bieden hebben. Deze radardetectiesystemen kunnen bijvoorbeeld tot wel duizend kilometer heel nauwkeurig detecteren, tot vlinders aan toe. Wij hebben super veel geleerd en nu al zin in de volgende excursie, die 14 november zal plaatsvinden en naar Moba zal gaan.
 
EOC Pubquiz 
 
Op 8 oktober 2018 vond de tweede editie van de EOC pubquiz plaats. Zes enthousiaste teams hebben een avond lang hun kennis eens stevig op de proef gesteld door vragen te beantwoorden in de categorieën sport, olifanten, werktuigbouwkunde en aardrijkskunde en topografie. Tussen de lastige vragen door was er ruimte voor wat ontspannende mini games. Het winnende team is uiteindelijk met een prachtige troffee naar huis gegaan. 

Partners

menu