Business Tour 2020

11-03-2020

Van 5 tot 7 maart vond de Business Tour plaats. Hierbij zijn wij met vijventwintig studenten langs gegaan bij vier bedrijven.

Op donderdag ochtend begonnen we met een case en rondleiding bij Logiqs in Maasdijk. Hier hebben verschillende groepen zich gebogen over het maken van een lift voor vertical farming installaties. Na een geslaagde lunch zijn wij verder gereisd naar Vlaardingen om op bezoek te gaan bij Houdijk Holland. Met koffie, thee en natuurlijk koekjes werden we hier hartelijk ontvangen. Dit bedrijf specialiseert zich namelijk in het ontwikkelen van machines die koekjes verpakken. Na een mooie presentatie over het familiebedrijf en hoe zij ooit zijn begonnen, zijn wij meegenomen naar de fabriek. Uitgebreid werd ons verteld over de applicaties van de machines en werd ons gedemonstreerd hoe de machines werken. Om de dag af te sluiten was er daarna een borrel met de medewerkers van het bedrijf in de kantine.

De tweede dag werd afgetrapt in Rotterdam, bij TWD in de Science Tower. Bij aankomst op de 13e verdieping van het gebouw met prachtig uitzicht over haven werden we opgesplitst in een aantal groepen. Er werd kort wat verteld over het bedrijf waarna we met een kleine opdracht aan de gang gingen. Deze leek in de eerste instantie erg gemakkelijk maar er bleek uiteindelijk toch een stukje lastiger dan gedacht. Vervolgens werd er nog een uitdagendere case voor ons neergelegd. Ook hier kregen wij een lunch en toen onze buikjes weer vol waren, was het tijd voor de reis in de richting van Almelo om op bezoek te gaan bij VDL ETG. Hier werden we ontvangen met een presentatie over de opbouw en geschiedenis van het bedrijf. Daarna zijn we de fabriek ingelopen, waar ze erg aan het uitbreiden waren, aangezien er steeds meer gebruik gemaakt wordt van ‘cleanrooms’. Daarna kwamen we in een ruimte gevuld met grote freesmachines. Hier werd menig deelnemer erg enthousiast van. Na een diner zijn wij onze weg vervolgd naar Eindhoven waar we nog hebben nagenoten van de bedrijven die zijn bezocht. De volgende ochtend hebben we op de terugweg naar Delft nog een korte tussenstop gemaakt om te gaan ‘footgolven’, een combinatie van golfen en voetbal. Al met al was het dus een geslaagde Business Tour.

Partners

menu