Project Mechanisch beademingsapparaat

21-03-2020

UPDATE: AANMELDINGEN GESLOTEN

———————————

Met meer dan 100 aanmelding zijn werkelijk overspoeld met animo. Het was heel mooi om in vrijwel elke motivatie te lezen dat ze graag bij willen dragen aan een oplossing in deze zware tijden. Iedereen die zich heeft aangemeld, enorm bedankt! De selectie zal vandaag worden gemaakt, dus aan het eind van de dag hoor je meer!

Natuurlijk is dit niet het enige initiatief om te helpen, dus als je nog je steentje wil bijdragen kijk naar bijvoorbeeld deze initiatieven:

https://gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl

https://coronacommunitycare.nl/nl/

———————————

Vanwege de Corona crisis wordt een tekort aan beademingsapparaten verwacht. Op dit moment werken twee teams op de TU Delft aan de ontwikkeling van een beademingsapparaat, dat ingezet kan worden in ziekenhuizen, als aanvulling op de bestaande apparaten. 

Een van de teams gaat een mechanische beademingsmachine bouwen, op basis van een bestaande machine. Het doel is om binnen enkele weken een werkende machine te bouwen, die vervolgens in op grote schaal geproduceerd kan worden. 

Op het moment bestaat het team uit een aantal onderzoekers en PhD'ers. Je zult samen met hen het apparaat gaan ontwikkelen. We zijn opzoek naar studenten die een van de volgende rollen kunnen vervullen :

  - SolidWorks tekenaars om onderdelen te tekenen.
  - Secretaris voor onder andere documentatie van het project.
  - Iemand die onderdelen en componenten regelt en bedrijven belt. 

Op het moment is het team al bezig met het project. Daarom kunnen studenten zo snel mogelijk aansluiten, al vanaf maandag! De tijdsbesteding wordt geschat op 20-25 uur per week. Het doel van het project is om het apparaat binnen 3 weken ontwikkeld te hebben. 

Een deel van het project wordt op de TU uitgevoerd. Daarom is het cruciaal dat je geen symptomen van Corona vertoond. Daarnaast wordt het ten zeerste afgeraden om aan het project mee te doen als je tot een kwetsbare groep behoord. Denk hier dus goed over na!


Mocht je interesse hebben om aan de project mee te werken, vul dan dit formulier in! Op basis van de reacties zal een selectie van studenten voor het project worden gemaakt.

Partners

menu