Over de Vereniging

Gezelschap Leeghwater is sinds 1867 de studievereniging van en voor alle werktuigbouwkunde studenten aan de TU Delft. Zij is daarmee de oudste studievereniging van Nederland. Met meer dan 3700 leden is het Gezelschap één van de grootste en snelst groeiende studieverenigingen binnen Delft.

Praktische aanvulling

De vereniging stelt zich vier belangrijke pijlers ten doel. Ten eerste tracht het Gezelschap een praktische aanvulling te bieden op de studie. Dit doet het Gezelschap door het organiseren van o.a. excursies, cases, lunchlezingen, studiereizen, ‘De Delftse Bedrijvendagen’ en een ontwerpwedstrijd voor eerstejaars. Naast deze activiteiten is Gezelschap Leeghwater altijd bezig met het zoeken naar nieuwe activiteiten om werktuigbouwkunde studenten aan te kunnen bieden. Zo is er afgelopen jaar voor het eerst een career week georganiseerd waarin masterstudenten de kans kregen om trainingen te volgen die ze direct voorbereid op de arbeidsmarkt.

Belangen behartigen

Ten tweede stelt het Gezelschap zich ten doel om de belangen van de studenten van Werktuigbouwkunde te behartigen. Zo zitten de Commissarissen Onderwijs van het bestuur van Gezelschap Leeghwater in enkele belangrijke facultaire vergaderingen zoals de OpleidingsCommissie WerktuigBouwkunde (OCWB), het Curriculum Overleg en het O&S overleg (Onderwijs & Studentzaken). Verder hebben wij ook goede banden binnen de faculteit en spreken wij op vaste basis met personen waaronder de decaan, de opleidingscoordinator en faculteitssecretaris.

Samenwerken

De derde pijler is het samenwerken met andere verenigingen om de studiebelangen te behartigen. Dit wordt gedaan door verschillende overleggen tussen zowel studieverenigingen in Delft als studieverenigingen buiten Delft. Verder hebben wij contact met zeer veel overige organen waaronder de Studentenraad en studentenverenigingen.

Studenten

De laatste pijler is het zorgen dragen voor de onderlinge verstandhouding van de studenten. Samenwerken gaat beter wanneer je de medestudenten goed kent. Gezelschap Leeghwater organiseert gedurende het jaar vele activiteiten ter bevordering van de kennismaking en integratie. Denk hierbij aan een wintersport, een tweetal rally's en het nuldejaarsweekend. Dit is een van de leukste weekenden van het jaar, waarin alle toekomstige studenten elkaar leren kennen zodat ze goed beginnen aan hun jaar.

Bekijk hier de video van Gezelschap Leeghwater!

menu