view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Maak kennis met het huidige Bestuur

Het 149ste Bestuur

Gezelschap Leeghwater wordt elk jaar geleid door een groep enthousiaste Werktuigbouwkundigen in het bestuur. Wie dit zijn kun je hier vinden. Wij staan het gehele jaar klaar om je te helpen met alle problemen omtrent het onderwijs. Daarnaast proberen we met het Gezelschap een zo goed mogelijke praktische invulling op de studie te geven om de kennis van de werktuigbouwers te verbreden en te verdiepen. Heb je dus nog goede ideeën of opmerkingen, schroom dan niet om even langs te lopen om dit met ons te delen onder het genot van een lekker kopje koffie. 

V.l.n.r. Jilles Langeveld, Bart van Eeden, Daan Ratering, Raoul Dinaux, Tobias Stinenbosch, Bart Ovaa, Roderik Verbruggen

Raoul Dinaux - Voorzitter

 

Als voorzitter van het 149ste bestuur van Gezelschap Leeghwater leid ik het bestuur tijdens het jaar en ben ik tevens eindverantwoordelijke voor alle activiteiten die georganiseerd worden. Daarnaast begeleid ik een aantal commissies intensief bij de organisatie van hun evenementen. Voordat ik aan dit bestuursjaar begon had ik al 3 jaar Werktuigbouwkunde achter de rug. In 2013 aangekomen op de TU studeerde ik aardig vlot door mijn bachelor heen en had ik genoeg tijd om naast studeren in een aantal commissies plaats te nemen. Hierin heb ik veel geleerd over het professioneel organiseren van grote activiteiten en het werken in teamverband. Dit jaar zal ik veel tijd besteden aan het managen van de groep, het begeleiden van de commissies en het voorbereiden van het 150ste verenigingsjaar.

Daan Ratering - Secretaris

 

Ik ben Daan Ratering, 21 jaar, vierdejaars en afkomstig uit Boekelo. Dit jaar vervul ik de secretaris functie. Als secretaris ben ik met veel verschillende dingen bezig. Ik ben het contactpersoon van de vereniging wat inhoud dat ik veel bel en mail met leden, oud-leden en ereleden maar ook met externen zoals andere besturen en de universiteit. Daarnaast notuleer ik bij alle interne vergaderingen van het bestuur en bij de ALV en COBRA-vergaderingen. Ook ben ik verantwoordelijk voor het faculteits- en gemeentearchief. Een van de belangrijkste taken van mij is het beschermen van de olifant. Tot slot ben ik beheerder van de ledendatabase.

Naast mijn functie ben ik dit jaar voorzitter van de Lustrumbegeleidingscommissie, waarmee we het lustrum van volgend jaar voorbereiden. Ik zal dit jaar enorm veel tijd in het lustrum steken en een aantal commissies daarvan QQ’en. Omdat ik veel van de database en het contact hebben weet, zit ik als secretaris in het V.O.L.-bestuur. Ieder jaar neemt er iemand van het bestuur plaats in de FSR. Hier zit ik als Commissaris Onderwijs in.

Ik zit het dichtst bij de kantoordeuren en sta altijd open voor vragen/opmerking of leuke verhalen. Schroom dus niet om langs te komen op het kantoor om even een kopje koffie te drinken!

Tobias Stinenbosch - Penningmeester


 

Even voorstellen, mijn naam is Tobias Stinenbosch en dit jaar vervul ik de eervolle functie als Penningmeester van het 149ste bestuur.  Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor de gehele boekhouding en financiële aspecten van de vereniging.  Samen met de Commissaris Externe Betrekkingen zorg ik dat de vereniging voldoende inkomsten heeft om alle activiteiten die Leeghwater rijk is te kunnen organiseren. Daarnaast werk ik nauw samen met mijn medebestuurders om ieders functie specifieke- en persoonlijke doelstellingen voor het jaar te behalen. Naast mijn functie als penningmeester ben ik ook actief in het bestuur van Vereniging Oud Leeghwater, QQ ik de Jaarboek Redactie, de Excursie Commissie en de Activiteiten&Cursus Commissie.

Na mijn tijd als Penningmeester bij de Rally Commissie en Secretaris bij het Bedrijven Informatie Team is het nu tijd om deze uitdaging stevig aan te pakken.  Zeker met het aankomende Lustrum is het goed zaak om alles tot in de puntjes verzorgt te houden. Met dit doel in het achterhoofd zie ik jullie graag tegemoet op kantoor. We zullen er een mooi jaar van maken samen. 

Bart van Eeden - Commissaris Onderwijs Bachelor

 
 

Hallo iedereen! Dit jaar zal ik de stem van de student binnen de faculteit vertegenwoordigen door de Commissaris Onderwijs Bachelor functie binnen het 149ste bestuur van Gezelschap Leeghwater te gaan bekleden. In 2013 kwam ik binnen in Delft om Werktuigbouwkunde te gaan studeren, een beslissing waar ik nooit spijt van heb gehad. Na mijn eerste jaar succesvol te hebben afgerond kwam ik in mijn tweede jaar in contact met Leeghwater. Zo heb ik in de Excursie Commissie en de Lecture & Career Committee gezeten en met veel plezier deelgenomen aan allerlei verschillende activiteiten van Gezelschap Leeghwater.

Als Commissaris Onderwijs Bachelor is mijn takenpakket vrij breed. Ten eerste heb ik een monitorende rol op het onderwijs. Ik houd het bachelor onderwijs scherp in de gaten en ben de contactpersoon voor zowel de student als de docent wanneer zij klachten of opmerkingen hebben op dit vlak. Daarnaast zit ik in vele onderwijs -en faculteitsoverleggen. Zo vertegenwoordig ik de student onder andere in de OCWB, het O&S Werkoverleg, panels met kwaliteitszorg en gesprekken met de onderwijs -en opleidingsdirecteur. Ook ben ik verantwoordelijk voor de boekenverkoop van alle bachelor boeken. Naast deze specifieke taken voor mijn functie ben ik ook actief in het bestuur van Vereniging Oud Leeghwater en QQ ik de Rally Commissie, de University Tour Commissie en de Loop Commissie van Gezelschap Leeghwater.

Ik zit precies in het midden van kantoor en fungeer hierdoor vaak als aanspreekpunt voor de mensen die het kantoor binnenwandelen. Dus heb jij vragen, opmerkingen of klachten over het onderwijs? Schroom dan niet om langs het kantoor te lopen of stuur een mail naar bachelor@leeghwater.nl ! 

Bart Ovaa - Commissaris Onderwijs Master

 
 

Ik ben Bart Ovaa en de functie die ik dit jaar in het bestuur ga vertolken is die van Commissaris Master. Ik ben in 2013 begonnen aan de studie Werktuigbouwkunde en dit succesvol in 3 jaar afgerond. Naast mijn studie heb ik de Business Tour en Case Commissie georganiseerd. Hierbij zet je een reis neer die in een week 6 vooruitstrevende bedrijven gaat bezoeken in het binnen en buitenland.

De functie commissaris Master richt zich zoals de naam als zegt op de Masters binnen de faculteit van 3mE. En dit zijn er nog al wat, zeker als je de tracks in de Master Mechanical Engineering mee telt. Ik heb dus net als de commissaris bachelor veel contacten binnen de TU. Dus mochten er vragen zijn met betrekking tot een Master/track dan ben ik de juiste persoon om te benaderen. Ook houd ik me bezig met het onderhouden van de contacten met de verschillende Master disputen die 3mE rijk is. Verder ben ik degene die ervoor zorgt dat de juiste Masterboeken op onze website verkocht worden. Ik zal naast mijn taken als commissaris Master ook een aantal commissies gaan QQ’en waaronder bijvoorbeeld de NuCo, de LCC en de EOC.

Dus heb jij vragen, opmerkingen of klachten over het onderwijs? Kom dan langs op het kantoor of stuur een mail naar master@leeghwater.nl! 

Jilles Langeveld - Commissaris Voorlichting

 
 

Ik ben Jilles, vierdejaars Werktuigbouwkunde student en dit jaar Commissaris Voorlichting. Ik heb tot mijn achttiende in Den Haag gewoond, tot ik op kamers ging wonen in Delft. Werktuigbouwkunde bleek de goede keuze, ik doe dit met veel plezier. Dit jaar zet ik het studeren even in de wacht, en ben ik druk met Gezelschap Leeghwater en De Delftsebedrijvendagen. Binnen Leeghwater ben ik onder andere verantwoordelijk voor de promotie van onze activiteiten, voor de ouderdagen en voor de ontwerpwedstrijd. Een andere taak van de Commissaris Voorlichting bedraagt het organiseren van De Delftsebedrijvendagen samen met onze zusterverenigingen van het Pentagon. Hier heb ik de functie secretaris, wat betekent dat ik het contactpersoon ben voor alle bedrijven en studenten. Ons doel is zoveel mogelijk studenten te koppelen aan een bedrijf dat bij ze past.

Zelf heb ik hiervoor de Excursie en Rally commissie gedaan. We hebben een prachtige reis georganiseerd langs bedrijven in Duitsland en Oostenrijk, en een driedaagse rally door Duitsland, Luxemburg, en België. Ik vond het prachtig om zulke activiteiten neer te zetten, dus besloot me op te geven voor het bestuur. Hier mag ik naast mijn functie taken ook de Kalender Commissie, de Slurfredactie, de Lustrumreis Commissie en de GalaCo QQ’en.

Roderik Verbruggen - Commissaris Externe Betrekkingen 

 
 

Mijn naam is Roderik Verbruggen en dit jaar zal ik de functie van de Commissaris Externe Betrekkingen overnemen. Ik ben verantwoordelijk voor het contact met bedrijven en de acquisitie die nodig is om een geweldig verenigingsjaar te kunnen draaien.

In 2013 aangekomen in Delft ben ik begonnen aan de mooie studie Werktuigbouwkunde. Na even te wennen aan de nieuwe stad en het studentenleven ben ik eind van het eerste jaar commissie gaan doen bij Gezelschap Leeghwater. In totaal heb ik naast mijn studie in drie commissies plaats genomen, waarbij ik allerlei verschillende activiteiten heb georganiseerd. In die tijd heb ik ontzettend veel geleerd en leuke ervaringen opgedaan. De grootste uitdaging was het organiseren van de Business Tour en tegelijkertijd de bachelor afronden. Het organiseren van activiteiten en het contact met de bedrijven beviel mij zodanig goed, dat ik besloot om me op te geven voor het bestuur van Gezelschap Leeghwater. Het is mij dan ook een grote eer om dit jaar als de Commissaris Externe Betrekkingen van het 149ste bestuur met vol enthousiasme in te gaan.

Naast de functie gerelateerde taken begeleid ik een aantal commissies bij de organisatie van hun evenementen en zal ik me veel bezig houden met de voorbereidingen van het 30ste lustrum van Gezelschap Leeghwater.

VIRO
PPMselect

Realisatie: verenigingenweb