view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Maak kennis met het huidige Bestuur

Het 150ste Bestuur

Gezelschap Leeghwater wordt elk jaar geleid door een groep enthousiaste Werktuigbouwkundigen in het bestuur. Wie dit zijn kun je hier vinden. Wij staan het gehele jaar klaar om je te helpen met alle problemen omtrent het onderwijs. Daarnaast proberen we met het Gezelschap een zo goed mogelijke praktische invulling op de studie te geven om de kennis van de werktuigbouwers te verbreden en te verdiepen. Heb je dus nog goede ideeën of opmerkingen, schroom dan niet om even langs te lopen om dit met ons te delen onder het genot van een lekker kopje koffie. 

V.l.n.r. Klaas Koerten, Milan Izarin, Deanne van der Slikke, Nina Ruig, Jordi Wijlens, Tycho van der Zijden, Coen Bakker, Jan Horsthuis. 

Jordi Wijlens - Voorzitter

 

Hallo allemaal! Mijn naam is Jordi Wijlens. Aan mij is aankomend jaar de taak het 150e bestuur van Gezelschap Leeghwater te leiden. Dit jaar wordt een jaar zoals de vereniging nog nooit gekend heeft! Er is geen studievereniging in de wereld die zo oud, groot en mooi is als die van ons! Daar zijn wij trots op, dat gaan wij laten zien en het lustrum zal dan ook uitgebreid gevierd worden!

Daarnaast ben ik eindverantwoordelijke voor alle activiteiten die georganiseerd worden. Naast het overzien van deze activiteiten, neem ik actief deel aan de BTCC en de LoCo als QQ’er.

Na in 2013 aangekomen te zijn in Delft, leerde ik Leeghwater kennen door de UTC. Ik heb altijd veel plezier gehaald uit het organiseren van activiteiten die studenten iets meer bijbrengen dan dat wat het curriculum hen leert. Delft levert de beste ingenieurs van Nederland en dat moet zo blijven! Leeghwater is er voor alle werktuigbouwers, dus kom gerust langs! Mijn bureau staat enigszins verstopt in de hoek maar als je me vindt, ben ik altijd in voor een kopje koffie en een (Oli)fant(astisch) verhaal!

Nina Ruig - Secretaris

 

Ik ben Nina Ruig, ik ben opgegroeid in Amsterdam en begin dit jaar aan mijn vierde jaar in Delft. Dit jaar zal ik de functie van Secretaris vervullen binnen het 150ste bestuur. Als secretaris heb ik een veelvoud van taken. Zo ben ik de contactpersoon van de vereniging, wat betekent dat ik veel bel en mail met leden, oud-leden, ereleden en externen zoals andere besturen en de universiteit. Verder notuleer ik bij alle interne vergaderingen, de ALV en COBRA-vergaderingen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor alle archieven van het Gezelschap, zowel die in de faculteit als het gemeentearchief. Ook beheer ik de ledendatabase, voor zowel de bachelor-, master- en alumni leden. Als laatste, een van mijn belangrijkste taken, bescherm ik de olifant.

In de jaren hier voor heb ik veel commissie ervaring opgedaan bij Leeghwater en bij andere verenigingen. Zo heb ik IvooCo, Slurfredactie, Excursie Commissie en Kalendercommissie gedaan.  Wat ik hier geleerd heb zal ik meenemen in mijn bestuursjaar en het QQ’en van de LCC, ACC en het jaarboek. Ook zal ik de functie van secretaris bij onze alumni vereniging, Vereniging Oud Leeghwater, bekleden.

Voor vragen, opmerkingen of gewoon een gezellig praatje kan je altijd bij mij terecht! Ik zit het dichtst bij de deur en balie, dus ben lekker makkelijk te vinden. 

Tycho van der Zijden - Penningmeester

 

Mijn naam is Tycho van der Zijden. Als penningmeester van het 150ste bestuur ben ik verantwoordelijk voor de gehele boekhouding en financiële aspecten van de vereniging. Samen met de Commissaris Externe Betrekkingen zorg ik dat de vereniging voldoende inkomsten heeft om alle activiteiten die Leeghwater rijk is te kunnen organiseren. Daarnaast werk ik nauw samen met mijn medebestuurders om ieders functie specifieke- en persoonlijke doelstellingen voor het jaar te behalen. Naast mijn functie als penningmeester ben ik ook actief. Daarnaast QQ ik Mechnificent en de Lustrum Reis Commissie met Coen.

Als Penningmeester bij de Rally en Commissaris Extern bij de Business Tour en Case Commissie heb ik al wat ervaring opgedaan met de verschillende taken die ik heb. Dit jaar zal alles echter in een stroomversnelling gaan. Met het grootste Lustrum wat Leeghwater ooit gezien heeft ligt er een enorme bij ons heel wat werk. Met onze commissieleden maken we er een fantastisch jaar van. Tot op kantoor!

Deanne van der Slikke - Commissaris Onderwijs Bachelor

 

 

Lieve allemaal, ik ben Deanne en dit jaar zal ik de stem van de student binnen de faculteit vertegenwoordigen door de functie van Commissaris Onderwijs Bachelor binnen het 150ste bestuur van Gezelschap Leeghwater te bekleden. In 2014 ben ik begonnen aan de mooie studie werktuigbouwkunde en tijdens het Eerstejaarsweekend kwam ik voor het eerst in contact met Gezelschap Leeghwater. Tijdens mijn tijd bij de Cursus Commissie leerde ik alles over Leeghwater en hierna heb ik in de ChickaCo en Business Tour & Case Committee gezeten.

Als Commissaris Onderwijs Bachelor is mijn takenpakket vrij breed. Ten eerste heb ik een monitorende rol op het onderwijs. Ik houd het bachelor onderwijs scherp in de gaten en ben de contactpersoon voor zowel de student als de docent wanneer zij klachten of opmerkingen hebben op dit vlak. Daarnaast zit ik in vele onderwijs -en faculteitsoverleggen. Zo vertegenwoordig ik de student onder andere in de OCWB, het O&S Werkoverleg, panels met kwaliteitszorg en gesprekken met de onderwijs -en opleidingsdirecteur. Ook ben ik verantwoordelijk voor de boekenverkoop van alle bachelor boeken. Naast deze functie specifieke taken QQ ik de NuCo, de EOC, het Lagerhuysch beheer en de IvooCo.

Ik zit precies in het midden van kantoor en fungeer hierdoor vaak als aanspreekpunt voor de mensen die het kantoor binnenwandelen. Dus heb jij vragen, opmerkingen of klachten over het onderwijs? Schroom dan niet om langs het kantoor te lopen of stuur een mail naar bachelor@leeghwater.nl!

Coen Bakker - Commissaris Onderwijs Master

 

Ik ben Coen Bakker, ik ben opgegroeid in het West-Friese Waarland en na een aantal jaren op de middelbare school in Schagen rondgelopen te hebben ben ik in 2014 begonnen aan de mooiste studie ter wereld. Bij een dergelijke wereldstudie hoort natuurlijk de oudste studievereniging van Nederland en komend jaar mag ik met volle toewijding de functie van Commissaris Onderwijs Master binnen het 150ste bestuur van het Gezelschap Leeghwater vervullen.

De functie is relatief nieuw, maar biedt veel kansen voor het Gezelschap Leeghwater en het onderwijs. De studentenaantallen blijven groeien en daarmee de Masters. Om de kwaliteit te behouden neem ik plaats in de verschillende Opleidingscommissies, daarbovenop heb ik zitting in de Facultaire Studenten Raad. Vanaf deze twee posities probeer ik zowel het onderwijs als de randvoorwaarden om het onderwijs aan te sturen.

Bij enige vragen, ideeën, klachten of opmerkingen over het onderwijs, twijfel dan niet en mail naar master@leeghwater.nl!

Milan Izarin - Commissaris Voorlichting

 

 

Ik ben Milan Izarin en binnen het bestuur vervul ik de functie van Commissaris Voorlichting. Ik ben geboren in Wageningen, maar heb mijn eerste acht levensjaren doorgebracht in Warschau. Vervolgens ben ik verhuisd naar Driebergen waar ik tot het einde van de middelbare school heb gewoond. Al vroeg op de middelbare school wist ik dat ik iets technisch wou gaan studeren, eenmaal aangekomen op de open dag van de TU Delft was de keuze qua studie en universiteit voor mij heel makkelijk, Werktuigbouwkunde was de ideale studie voor mij en Delft de perfecte stad. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor succesvol afgerond en nu ga ik mij een jaar lang inzetten om samen met mijn bestuur genootjes het lustrumjaar van Leeghwater tot een groot succes te brengen. 

Als Commissaris Voorlichting ben ik verantwoordelijk voor alle promotiemiddelen waar de vereniging over beschikt. Posters, Facebook, Snapchat en alle andere mediamiddelen zal ik samen met de Media Commissie dit jaar gebruiken om zoveel mogelijk mensen in te lichten over het brede scala aan evenementen. Verder zal ik ook plaatsnemen in het bestuur van De Delftse Bedrijvendagen, waar ik de functie van Secretaris vervul. Ik zal samen met mijn bestuur het grootste technische carrière event neerzetten van de Benelux. Drieduizend studenten zullen in contact gebracht worden met 150 bedrijven om ze meer inzicht te geven in het leven na de studie.

Verder zal ik dit jaar ook plaatsnemen in de Symposium Commissie en de ChcikaCo als QQ’er. Ik heb er vertrouwen in dat ik samen met het bestuur een prachtige 150-jarige viering gaan neerzetten en dat de leden nog velen jaren zullen terugkijken op dit fantastische lustrumjaar.

Jan Horsthuis - Commissaris Externe Betrekkingen 

 

Hallo iedereen! Ik ben Jan Horsthuis, en dit jaar zal ik de Commissaris Externe Betrekkingen zijn van het 150e bestuur. Dit jaar zal ik er voor zorgen dat er genoeg acquisitie binnen wordt gehaald om al onze verbredende activiteiten mogelijk te maken. Denk hierbij aan lunchlezingen, excursies, het eerstejaarsweekend en ga zo maar door. Ik werk daarom ook erg nauw samen met mijn penningmeester Tycho, samen met hem zijn wij de mannen van het geld! Wat verder een grote nieuwe uitdaging voor mij gaat worden, is dat ik in de Raad van Toezicht zit van ons nieuwe platform; het Delft Career Platform. Dit is een website die sinds dit jaar pas bestaat, waar allerlei bedrijven vacatures op kunnen plaatsen. Ook ga ik mij samen met mijn zeven medebestuurders inzetten voor alweer ons 30e lustrum, waarbij we door het hele jaar heen zowel grote als kleine activiteiten voor iedereen gaan neerzetten.

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in Twente, maar heb er toch voor gekozen om te gaan studeren in het mooie Delft! Tot en met de dag van vandaag heb ik daar absoluut geen spijt van. In mijn eerste jaar kwam ik al snel in contact met Gezelschap Leeghwater, waar ik achtereenvolgens de Ivooco ben gaan doen, in mijn tweede jaar de Excursie Commissie en in mijn derde jaar mocht ik in het Bedrijven Informatie Team meehelpen met het organiseren van De Delftse Bedrijvendagen.

Naast mijn eigen functie zal ik dit jaar de QQ’er zijn van de FuCo en de StuCo. Verder zit ik samen met Nina en Jordi in Vereniging Oud Leeghwater, waarbij we ons bezig houden met het grote alumnibestand van onze vereniging en organiseren we daar activiteiten voor. Als je nog verdere vragen hebt, kom dan gezellig een kopje koffie doen op het kantoor!

Klaas Koerten - Commissaris Lustrum

 

Hallo! Mijn naam is Klaas en komend jaar zal ik de functie Commissaris Lustrum vervullen. In 2014 kwam ik als onwetend studentje aan in het roerige Delft. Om me niet teveel te vervelen naast mijn studie heb ik de afgelopen drie jaar van mijn bachelor een aantal dingen ondernomen bij Gezelschap Leeghwater. Ik heb onder andere het Jaarboek gemaakt, een buitenlandreis van een week naar Italië georganiseerd en meegewerkt aan vier editie van de Slurf, het tijdschrift van het Gezelschap.

Maar komend jaar begint het pas echt. Gezelschap Leeghwater is bijna 150 jaar oud en deze olifantastische verjaardag mag niet ongemerkt voorbijgaan. Als Commissaris Lustrum is het mijn verantwoordelijkheid dat zoveel mogelijk mensen te weten komen wat Gezelschap Leeghwater is en doet. Om dit te bewerkstelligen zijn een aantal activiteiten en projecten op touw gezet die normaal nooit plaatsvinden. Denk hierbij aan een techniekfestival, een gala en een lustrumweek die gevuld is met allerlei ludieke activiteiten. Verder ben ik dit jaar verantwoordelijk voor de promotie van het gezelschap. Dit zal gebeuren in de vorm van posters, flyers en online berichten in een nieuwe huisstijl en een heleboel geniale, werktuigbouw-gerelateerde lustrumgadgets. Dus heb je vragen over het lustrum, zoek je de nieuwste gadget, of wil je mij gewoon beter leren kennen? Loop dan gezellig even langs mijn bureau!

 

VIRO
Magnet.me
Talenture

Realisatie: verenigingenweb