Dragons' Den

30-06-2021

Vorig jaar is een concept bedacht om commissies te stimuleren innovatief en duurzaam te denken: Gezelschap Leeghwater’s eigen Dragons’ Den! Commissies kunnen een aanvraag doen op financiële compensatie voor het innoveren van hun activiteiten en projecten. Dankzij deze mogelijkheid is er een aantal gave initiatieven ondernomen, dat tot ontzettend leuke resultaten heeft geleid.

Zo heeft de Business Tour Committee de deelnemers van haar tour voorzien van ‘Bambooks’. Deze schriften met een duurzame bamboe-kaft bevatten uitwisbare pagina’s. Aantekeningen kunnen worden ingescand met een applicatie op je telefoon, waarna ze uitgewist kunnen worden en klaar zijn om opnieuw te gebruiken!

Het bestuur van het Alumni Platform der Werktuigbouwkunde Delft heeft besloten dit jaar een fysieke editie van hun tijdschrift, de Trompetter, uit te brengen. Hierbij hebben zij ervoor gekozen papier van CO2-neutraal olifantengras te gebruiken.

Ook de RallyCommissie heeft een aanvraag gedaan. Omdat de Weekendrally niet kon doorgaan met gezamenlijke overnachting met alle deelnemers, hebben zij een alternatieve sportactiviteit georganiseerd tijdens de Weekendrally. De gehele groep deelnemers is gaan ‘poldersporten’, ofwel over allerlei verschillende obstakels over de sloten klimmen.

De laatste aanvraag is die van de Nuldejaarsweekend Commissie. Om het Eerstejaarsweekend te laten passen in de geldende coronamaatregelen moet ook worden afgeweken van het reguliere programma. Zij hebben een creatieve oplossing bedacht om het weekend toch op alternatieve wijze compleet te maken, maar deze blijft nog even geheim!

Partners

menu