Leeghwaternieuws september

01-10-2021

Wisseldag

Op 2 september was het voor ons, het 154ste Bestuur, zover: we werden officieel geïnstalleerd als het Bestuur van Gezelschap Leeghwater. Na alle officiële gelegenheden waar alleen leden bij mochten zijn, werden alle ouders uitgenodigd bij de jaarvergadering. Zo kregen zij het Secretarieel jaarverslag mee en konden zij genieten van de mooie fotocollages en verhalen die het Commissariaat had voorbereid. Daarna was het tijd voor de mooie uittreerede van Suze en werd vervolgens het 153ste Bestuur gedechargeerd en het 154ste geïnstalleerd. Mees hield zijn intreerede, waarna het tijd was voor de constitutieborrel welke, dankzij Testen voor Toegang, fysiek en zonder 1,5m afstand plaats kon vinden.

Wegwijscolleges

In de tweede week van het collegejaar waren de eerste- en tweedejaars wegwijscolleges. Tijdens deze colleges vertelde Essan over hoe je als student het eerste en tweede jaar overleeft. Hij gaf handige tips & tricks om het beste uit deze eerste twee jaar te halen en benoemde belangrijke deadlines. Daarnaast kregen de tweedejaars informatie over bijna alle minors die ze in hun derde jaar zouden kunnen starten.

BTC Efteling

Alle mensen die bij het BTC weekend waren, werden op vrijdag 17 september uitgenodigd om een leuk dagje naar de Efteling te gaan. Om 09:00 ’s ochtends stapte iedereen, met een lekker broodje Delft op zak, in de trein richting Tilburg. Bijna elke attractie is bezocht, zelfs La Madame heeft een aantal attracties mogen meemaken. Na een dag vol lol, in de rij wachten en schommelschipritjes werd het weer tijd om naar huis te gaan. Na een ongepland diner op station Tilburg, dankzij een vertraagde bus, en een treinreis met veel dutjes is iedereen moe maar veilig thuis gekomen.

Lagerhuysch weer open!

22 september was het dan ein-de-lijk zover: ’t Lagerhyusch mocht weer open! De eerste keer was dan nog een zittende borrel, maar zeker niet minder gezellig. Gelukkig werden een paar dagen later de coronamaatregelen versoepeld en kan er nu weer staand worden geborreld, getafelvoetbald en gebeerpongd. Kom dus vooral weer langs elke woensdag om 17:00!

Olifantenborrel

Na de eerste woensdagborrel en alle vraagacties voor commissies werd er ook weer een Olifantenborrel georganiseerd. Dit maal vond deze plaats in de Koperen Kat, tussen alle brouwvaten. Het was een goed moment om kennis te maken met vers gevraagde commissieleden, maar vooral een mooie afsluiting van een geslaagde eerste borrel in ’t Lagerhuysch.

ViT bijlenwerpen

Na een beetje uitgebrakt te zijn na de Olifantenborrel konden alle meiden van Werktuigbouwkunde een avondje hun studiefrustraties eruit gooien bij de spiksplinternieuwe bijlenwerpbaan in Delft. Verdeeld over twee shifts werd er veel gekletst en geworpen. Er werd vaak raak gegooid en aan het eind werd er zelfs een weddenschap aangegaan met de eigenaren van de baan: als je met twee bijlen in de twee blauwe stippen gooit krijg je €100! Helaas is het niemand gelukt, maar wellicht een volgende keer wel… Al met al een zeer geslaagde eerste activiteit van ViT 154!

Partners

menu