Leeghwaternieuws oktober

01-11-2021

Lunchlezing Antea Group

12 oktober kwam Antea Group lang om een lunchlezing te geven. De lezing was gefocust op levensduurberekeningen van bruggen. De focus van veel van de deelnemers lag aan het einde echter vooral bij ’Spot’, de hondachtige robot van Boston Dynamics die mee was genomen door Antea. Afsluitend aan de lunchlezing ging iedereen mee naar één van hun onderzoekslaboratoria, die zich in het gebouw van Civiele Techniek bevindt. Natuurlijk werd de groep erheen geleid door ‘Spot’.

Leeghwaterlunch

Dit jaar is de commissielunch omgedoopt tot Leeghwaterlunch, met als gevolg dat iedereen die Werktuigbouwkunde studeert welkom is! Het is dus mogelijk al je studievrienden mee te nemen naar deze lekkere en gezellige lunch. De eerste lunch van het jaar vond plaats in collegezaal C. Niet de meest ideale locatie om goed met iedereen te kletsen, maar wel lekker dichtbij. Sabine had de hele ochtend nodig om het voor te bereiden, aangezien ze niet één, maar twee verse, zelfgemaakte soepen had gemaakt. Het was dan ook erg leuk om te zien dat het bij iedereen goed in de smaak viel.

NuCo afterparty

De Eerstejaars Opstart Commissie heeft tijdens één van de woensdagborrels in ’t Lagerhuysch een NuCo afterparty georganiseerd. Hier was het voor iedereen mogelijk weer te in contact te komen met hun OWee- en NuCo-groepje. Daarnaast kreeg iedereen die in zijn overall kwam het eerste drankje gratis! Wanneer je met je halve groep kwam, kreeg je ook nog een portie snacks cadeau.

Algemene Leden Vergaderging

21 oktober was het zover: de eerste Algemene Ledenvergadering van het collegejaar. Voor het eerst in anderhalf jaar was deze vergadering weer fysiek in ’t Lagerhuysch, iets waar wij enorm blij mee waren. De eerste ALV is altijd wat korter vergeleken met de rest van het jaar, daardoor was er genoeg tijd om naast de serieuze punten ook lol te hebben. Om het mooi af te sluiten gingen we na de ALV traditiegetrouw eten bij Café De V.

Tentamentrainingen

Om de eerstejaarsstudenten klaar te stomen voor hun eerste grote tentamen hebben we in de witte week tentamentrainingen aangeboden voor Statica. Alles van ‘Free Body Diagram’ tot virtuele arbeid kwam aan bod. Ondanks de lange uitleg was er ook veel ruimte om zelf te oefenen met de stof en om vragen te stellen, onder het genot van een kleine snack. Al met al waren het twee geslaagde trainingen. Hopelijk is dat ook terug te zien in de cijfers!

menu