Leeghwaternieuws november

01-12-2021

November is helaas de maand dat er weer meer maatregelen kwamen wat betreft corona. Zo moest ’t Lagerhuysch vanaf 10 november dicht en moesten we een aantal activiteiten afzeggen. Ondanks de nieuwe maatregelen hebben we toch ook wat leuke activiteiten kunnen neerzetten in november.

Excursie prodrive

Op 10 november zijn we met een groep van 28 studenten naar Prodrive Technologies in het mooie (maar natuurlijk niet zo mooi als Delft) Eindhoven vertrokken. De laatste keer dat we daar waren, was tijdens de buitenlandreis in het 151ste jaar. Sinds toen zijn ze ongeveer verdubbeld qua grootte en ze blijven die groei ook voortzetten. Na een klein 1,5 uur in de bus te zitten kwamen we aan en begonnen we met een praatje van een afgestudeerde aan de TU Delft. Hij vertelde over Prodrive, maar ook over projecten waar hij zelf mee bezig was. Het is een vrij horizontaal bedrijf waar je snel veel verantwoordelijkheden krijgt, met weinig hiërarchie en waar je snel veel nieuwe vaardigheden kan opdoen als je dat wil. Na het praatje kregen we een stofvrije jas aan en werden we geaard door een sticker aan de onderkant van de schoen te plakken en het kabeltje dat daar aan verbonden zat in je sok te doen. Na een warmte controle en een controle of we daadwerkelijk geaard zijn mochten we de vloer op. Het bedrijf is ook daadwerkelijk heel erg groot. Alles wat je maar zou willen, kunnen ze daar ongeveer in-house maken. 6-assige Freesmachines, alle soorten 3D printers, je kan het zo gek niet verzinnen en ze hebben het. Na een file terug naar Delft mochten we naar het mooie Rozey voor een heerlijke avondmaaltijd. Al met al een topdag!

Pizza en bowlen SchakelCie

De eerste activiteit van het jaar van de SchakelCie was een succes! Eerst samen pizza eten was perfect om elkaar wat beter te leren kennen. Schakelaars komen allemaal van verschillende studies en plekken, dus er was genoeg om over te hebben. Daarna werd iedereen ingedeeld in teams en gingen we bowlen bij ’t Karrewiel. Er werd fanatiek gespeeld op uiteenlopende niveaus. De winnaar (groepje 1) heeft als prijs een fles Fant gewonnen! Die werd gelijk daarna genuttigd in de Tango waarbij de Leeghwater regels werden toegepast. Bol schenken, en daarna lachen met tanden jongens. Om 00:00 uur ging de Tango dicht, dit was veel te vroeg voor de gezelligheid. Deze eerste activiteit beloofd veel goeds voor komend jaar!

Van startup tot in ieder studentenhuis

Turff is 18 november langsgekomen om een interview te doen over alles wat er bij een startup komt kijken. Sander en Peter waren de interviewers, maar door de informele setting en een erg geïnteresseerd publiek hebben zij nauwelijks moeite hoeven doen om het gesprek gaande te houden. Voor wie Turff niet kent, zij hebben ooit het idee gehad om een turf tablet te maken die gratis is voor studenten, maar in ruil daarvoor reclame laat zien aan studenten en dat verkoopt aan bedrijven. Uit de vragen vanuit het publiek bleek duidelijk de interesse in een startup beginnen, maar ook in Turff zelf. Er waren onder ander vragen over hoe de 3 founders dit tijdens hun studie begonnen zijn en hoe zij dit combineren met studeren (nauwelijks). Ook waren er vragen over waar je tegenaan loopt bij het beginnen met een startup en het grootmaken daarvan. Tijdens het interview werd er een lekkere pizza gegeten en van een borrelhapje genoten. Na afloop was er nog een kwartiertje om na te praten met elkaar, maar ook met de mensen van Turff. Turff sloot af door te zeggen dat ze altijd mensen nodig hebben en wie dat wil vooral contact met ze op moet nemen.

Dagrally

Op 20 november was het tijd voor een aloude Leeghwater traditie: de dagrally! Rally 18 heeft, met hulp van hun opvolgers, een geweldige dag neergezet. Al vroeg in de ochtend startten de eerste teams bij een locatie vlakbij Gouda. Er waren allerlei spannende routes dwars door het Groene Hart en over kleine polderweggetjes. In Oudewater werd het de deelnemers nog even moeilijk gemaakt door ze meerdere rondjes door het dorp te laten rijden en ze over een net iets te smal bruggetje te sturen. Elke parkeerplaats was er veel gezelligheid en tijdens de lunch was er zelfs nog tijd om een groepsfoto te maken. Na de lunch werd langzaamaan weer koers gezet richting het Westen. In totaal waren er zes etappes, welke gelukkig ook allemaal zijn gereden! De ene etappe was wat moeilijker dan de ander, maar ze klopten wel (bijna) allemaal. De klassieke visgraat en foto-etappe in het donker waren toch wel het meest uitdagend. Bij de laatste parkeerplaats, vlakbij Leiden, werd afgesproken om gezamenlijk bij ‘The Big Yellow M’ te gaan eten. Helaas kon vanwege de geldende maatregelen het diner bij The Royal Palace niet doorgaan, dus dit was een goede vervanging. Het paaltjesklassement is uiteindelijk gewonnen door team ‘Paoul Placement’.

menu