Leeghwaternieuws februari

01-03-2022

De koudste maand van het jaar is alweer voorbij. Leeghwater heeft in deze maand van versoepelingen niet stilgezeten. Er heeft menig activiteit plaatsgevonden om dit te vieren, die hieronder in het overzicht gezien kunnen worden.

Leeghwater wintersport

De wintersport is meteen na het laatste tentamen van start gegaan. Die vrijdag zijn wij met een groep van 50 olifanten vertrokken om een week te spenderen in het prachtige Oostenrijk. Om ongeveer 18:00 vertrokken we en ontwaakten 's ochtends in het prachtig witte Oostenrijk. Een paar uur later stonden wij met z’n allen al op de latten.  Ons verblijf bestond uit halfpension, dus konden wij altijd genieten van ontbijt en avondeten. Er is een week heerlijk gesport en geaprès-skied, met niet altijd even goed weer, maar dat heeft de pret niet mogen drukken. Op de laatste dag was het stralend weer en heeft de hele groep samen gelunchd. Op vrijdagochtend is iedereen weer heelhuids in Delft aangekomen.

Warmetruiendag          

Op vrijdag 11 februari was het nationale warmetruiendag. Ook de faculteit 3mE deed mee. Op deze dag werd de verwarming twee graden kouder gezet, om aandacht te vragen voor het klimaat. Per graad dat je de verwarming kouder zet, bespaar je al 6% energie! Verder was er ook een prijsvraag waar studenten konden raden hoeveel calculusboeken gemaakt konden met de hoeveelheid CO2  dat was bespaard die dag. 

Valentijnsactie 

Bij de perfecte Valentijnsdag moeten er natuurlijk rozen zijn. Niets is beter dan een illuster appje krijgen van Le Monsieur en vervolgens op kantoor een roos krijgen van een bekende of onbekende liefde. Uiteindelijk is er voor 27 koppels een roos opgehaald, zodat de liefde iets meer verspreid kon worden.

Commissie Interesse Borrel

Het was weer tijd om de februari commissies op te starten. Hier moet natuurlijk een interesse borrel voor georganiseerd worden. Deze was ditmaal in Café de V. Hier konden veel potentiële commissieleden langskomen om onder genot van een drankje en een snack te bekijken welke commissie zij misschien zouden willen doen. Na de presentaties kon men nog even blijven hangen om vragen te stellen of om even bij te kletsen, omdat er net versoepelingen waren ingevoerd. 

De Delftse Bedrijvendagen

Voor dit evenement willen we iemand in het zonnetje zetten: onze Commissaris Carrière & Promotie, Sabine! Zij heeft samen met haar DDBestuur ervoor gezorgd dat de grootste technische carrièrebeurs van Europa (deels online) kon plaatsvinden. Bij de cv-checks kon met hun cv laten zien aan werknemers van diverse bedrijven, om te checken of zij een goed cv hebben. Op de online oriëntatiedagen waren er meer dan 150 bedrijven en rond de 3000 studenten aanwezig. De bedrijven gaven presentaties en studenten konden in gesprek met recruiters om vragen te stellen. Binnenkort zullen de coffee dates en in-house dagen nog plaatsvinden!

Olifantenborrel 

Nu de coronaregels iets versoepeld zijn kon heel Leeghwater elkaar weer zien. In de Bierfabriek kon iedereen van een drankje en snack genieten, terwijl anderen even voor een mysterieus half uurtje verdwenen. Een zeer geslaagde avond vol gezelligheid!

Trading day 

Gezelschap Leeghwater organiseerde voor het eerst de Trading Day, in samenwerking met de Vereniging voor Technische Physica en W.I.S.V. Christian Huygens. Er werden tien studenten geselecteerd van iedere vereniging en die mochten zich begeven naar het NH hotel in Amsterdam. Hier werd in de ochtend een case gepresenteerd door IMC Trading. Hier moesten de studenten een programma schrijven dat de beste koop- of verkoopprijs moest bepalen voor een bepaald aandeel. Daarna was er in de middag een workshop van Optiver, waarna er ook een borrel was waar men kon netwerken en vragen kon stellen.

CLvV uitje

Elk jaar heeft Gezelschap Leeghwater met het College Leden van Verdienste een uitje. Dit jaar is het Bestuur samen met deze leden naar Bird gegaan in Rotterdam, om daar pizza’s te bakken. Veel leden van het College hadden elkaar al lang niet meer gezien, dus onder het genot van een zelfgebakken pizza werd lekker bijgekletst en kennisgemaakt met het huidige Bestuur. 

menu