Leeghwaternieuws maart

01-04-2022

Business Tour

Op 4 en 5 maart vond de Business Tour weer plaats! Ditmaal werden Prodrive Technologies en USG Engineering aangedaan. Op vrijdag vroeg in de ochtend verzamelden de deelnemers bij de Aula om richting Eindhoven te vertrekken. Eenmaal aangekomen bij Prodrive werden we hartelijk ontvangen. De deelnemers kregen een korte presentatie over het bedrijf, waarna iedereen een rondleiding kreeg over de enorme campus van Prodrive. Ook werd er bij Prodrive geluncht, waarna koers werd gezet richting Almere. In Almere gaf USG een leuke presentatie over wat zij doen, waarna zij tips en tricks gaven over LinkedIn. Het bezoek aan USG werd afgesloten met een borrel, waarna de Kwibus iedereen met pizza weer terug naar Delft bracht en er nog een bezoekje aan de Steck gebracht kon worden. De volgende dag kon men lekker uitslapen en in de middag werd er sportief archery tag gespeeld. Het weekend werd afgesloten met een heerlijk diner in de Royal Palace.

Python Cursus

Om de eerstejaars te helpen met het behalen van het onderdeel Python van WOP2, organiseerde de Cursus en Onderwijs Commissie op de avond van 9 maart een Python cursus. De voorzitter van de commissie heeft de cursus gegeven en nam iedereen door de stof van de wekelijkse opdrachten en de eindtoets. De cursus was zelfs zo gewild, dat er meer deelnemers waren, dan dat er inschrijvingen waren!

ViT Kroegentocht

Op de avond van 16 maart werd de campus onveilig gemaakt door een groep meiden van Werktuigbouwkunde. De ViT organiseerde namelijk een kroegentocht! Van het doolhof onder Technische Natuurkunde richting TPKV, naar de gezellige kelder van EWI voor de /Pub, om door te gaan naar ’t Lagerhuysch om een lekkere pizza te eten. Na het eten werd nog een kort bezoek gebracht bij ID Kafee, waarna weer terug werd gekeerd naar ’t Lagerhuysch om nog even te genieten van het S-Café themafeest!

Duurzaamheidsdag

Woensdag 23 maart stond in het teken van duurzaamheid op de campus! Wat begon als een idee van het 154ste Bestuur, groeide uit tot een evenement in elke faculteit. Samen met Froude, Variscopic en Green-mE heeft Leeghwater de duurzaamheidsdag in 3mE georganiseerd. Een week van tevoren konden mensen zich al opgeven om een duurzame case op te lossen. De dag zelf begon met een vegan lunch, waarna er verschillende duurzame projecten binnen 3mE werden gepresenteerd in de foyer. Daarna werden de cases gepresenteerd, met afsluitend een borrel in de Aula met alle faculteiten. Al met al een zeer geslaagde eerste editie van de duurzaamheidsdag!

StuCo Poolen

Als eerste activiteit van afgelopen periode organiseerde de Stunt- en Sportcommissie op 29 maart een avondje poolen in het poolcafé in het centrum van Delft. Zo’n twintig deelnemers hebben kunnen poolen en darten, onder het genot van een lekker drankje.

menu