Leeghwaternieuws mei

01-06-2022

Buitenlandreis

Voor het eerst in drie jaar heeft de buitenlandreis weer plaats kunnen vinden. In de eerste week van mei is een bus vol met eerste- en tweedejaars studenten vertrokken. De reis ging dit maal naar Duitsland en België. In zeven dagen zijn vijf steden en drie bedrijven bezocht. Dus naast de oriëntatie op de arbeidsmarkt was er ook genoeg ruimte om van de steden te genieten.

Lustrum themabekendmaking

Zoals velen al weten is volgend jaar het 31ste lustrum van Gezelschap Leeghwater. Zoals altijd hoort hier een thema bij. Bij de themabekendmaking werd onder genoot van een drankje en geweldige muziek van Sax on Decks en DJPJ. Na een prachtige bekendmakingsvideo werd het thema onthuld; Inspire to Engineer. Naast het thema werd ook het Lustrum logo onthuld, een kleine toevoeging aan het huidige logo om het 155-jarig bestaan te vieren.

Vrouwen bedrijvendiner

Om de vrouwelijke aanstaande ingenieur een kijkje te geven in het leven als vrouwelijke ingenieur heeft de Vrouwen in Techniek Commissie een vrouwen bedrijvendiner georganiseerd. Hier kwamen vrouwelijke ingenieurs uit verschillende sectoren vertellen over wat ze doen onder het genot van een heerlijk diner.

Weekendrally

20 t/m 22 mei was het weer tijd voor de Weekendrally! Tijdens dit weekend hebben alle deelnemers een weekend lang door Luxemburg gereden, terwijl ze verschillende puzzels oplosten om zo de juiste route te vinden. Het team wat dit het best deed heeft een prachtige prijs gewonnen. Helaas was niet iedereen even succesvol met de puzzels oplossen, maar gelukkig was er door de Rally Commissie ook gezorgd voor een escalatieklassement, zo kon ook iedereen op de achterbank zich ook goed vermaken.

Campusrun

Op 25 mei Heeft de Campusrun voor alweer de tiende keer plaatsgevonden. Een jaarlijkse sponsorloop over de campus om geld in te zamelen voor een goed doen. Dit jaar is gekozen voor de Dirk Kuyt Foundation, een organisatie die sporten voor mensen met een beperking mogelijk maakt. Meer dan 350 mensen hebben meegerend voor de 1, 5 of 10 kilometer. Het was een enorm succesvolle run. Dit is ook terug te zien in het opgehaalde bedrag: meer dan 4300 euro! Een nieuw record.

StudentDoet

Op de laatste dag van mei heeft Leeghwater meegedaan met StudentDoet, een initiatief van Studenten vrijwilligerswerk Delft en Oras om samen met alle studenten van Delft iets terug te doen voor de stad. Naast een groot benefietconcert op de markt waren veel verenigingen bezig met losse acties binnen Delft. Zo ging Leeghwater klussen bij kinderboerderij BuytenDelft.

menu